Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 574 / 10 / 0
Znalazłem w końcu coś co mi odpowiada, Maykel napisał właśnie :)
  • 849 / 45 / 0
Z psychiatrą może być problem. Wielu zna ten lek. Ja raz dostałem od lekarza pierwszego kontaktu. Spytał mnie tylko czy wiem ile ten lek kosztuje (około 130zł). klometiazol z jednej strony działa podobnie do barbituranów, a z drugiej blokuje metabolizm alkoholu - trochę tak jakby zapijać wszywkę. Jeden z muzyków The Who zmarł od takiej kombinacji. Ale cóż - przyjemne to jest. Za to dużym minusem jest zapach potu po tym - słodkawo mdlący odór.
  • 1599 / 47 / 0
A barbiturany np. luminal (fenobarbital). tylko to są już bardzo toksyczne leki.
  • 536 / 3 / 0
Ogólnie co do wątku.
Jest jakiś lek w tym stylu, ale nie będą przy okazji tak 'przypałowy' jak benzo/GBL/baclofen?
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2012 przez M864, łącznie zmieniany 4 razy.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.