Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
Chodziło mi o neuroleptyki, a nie SSRI.
sqrt(666)
  • 187 / 2 / 0
Przez tą robotę mnie poryło strasznie, nawet nie wiem czy przed czy po poście usnąłem na 1h na krześle przed kompem :nuts:
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 5 / 0
Pytałem się już tego w ogólnym wątku o DXM,jednakże chciałbym usłyszeć waszą opinię.
Chciałbym spróbować miksu DXM+TRAMADOL oczywiście w rozsądnych dawkach petard nie oczekuję. Zamierzam zarzucić 225 mg DXM i 200 mg Tramadolu. Zastanawia mnie na ile takowy miks jest bezpieczny. Wiem,że oba substancje wpływają na wychwyt zwrotny serotoniny,wytłumaczył mi to już ładnie kolega w innym wątku,a także co się dzieje jak przyjmie się dwa SSRI.
To jest cytat użytkownika wintermute mam nadzieję,że się nie obraźi ;).
Aby doszło do ZS musi dojść do synergizmu hiperaddycyjnego przez co rozumiemy wzajemne wzmożenie działania poprzez rózne mechanizmy (co najmniej dwie grupy z poniższych):
A. agoniści 5-HT - tryptaminy
B. SSRI - trójpierścieniowe farmaceutyki, tramadol, DXM
C. MAOi
D. inne - MDMA, 5-HTP, piracetam
łącząc leki z tej samej grupy - np. tramadol i DXM dochodzi do konkurencji o miejsce uchwytu receptora kanałowego. substancja o większym powinowadztwie wypiera tą o mniejszym.
Czyli z tego co zrozumiałem substancja o większym powinowadztwie wypiera tą o mniejszym o miejsce uchwytu receptora kanałowego. Chodzi tu o to,która substancja będzie powodowała wychwyt zwrotny serotoniny ? Bo to jest wytłumaczone za bardzo naukowo dla mnie. :)
Jeżeli dobrze zrozumiałem to silniejsza substancja przejmie kontrolę nad tą słabszą i będzie odpowiedzialna za wychwyt zwrotny serotoniny. Prawdopodobnie będzie to DXM więc takim sposobem myślenia jak po drodze nic nie spaprałem nie może dojść do zespołu serotoninowego. Jak się mylę niech ktoś mnie poprawi.
A jakie są jeszcze niebezpieczeństwa takiego miksu ?
Czekam na odp pozdrawiam.
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 3309 / 21 / 0
[ external image ]
19. Reus VI, Rawitscher L. Possible interaction of tramadol and antidepressants. Am J Psychiatry. 2000;157(5):839

Szczególnie ciekawa druga linijka.
sqrt(666)
  • 5 / / 0
Hej, przeczytałam cały wątek, ale nie znalazłam nic o reakcji Tramalu z depakiną (przepraszam, jeśli było, lecz w innej postaci i ja nie skojarzyłam/zrozumiałam). Jak już pewnie część z was wie, mam męża po ataku padaczki po 4 latach na Tramalu, teraz bierze depakinę (wiem, że bierze), ale oczywiście po tych 4 latach wszystkiego mogę się spodziewać, a że boję się o niego, to pytam. Dzisiaj np. cały prawie dzień przeleżał, prawie nie jadł, bolała go głowa. Takie stany miewał biorąc tramal prawie regularnie 1 na tydzień, czasem nawet po 2/3 dni. Więc oczywiście zaczynam się trochę denerwować. :(
  • 2878 / 21 / 0
Tu masz o tym czy było czy nie (klik.), niemniej: najlepiej było spytać lekarza :)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 356 / 7 / 3
Witam. Wczoraj z dziewczyną na łowach w aptecy znaleźlismy m.im trampka. Na chwilę obecną wygląda to tak ze ona pochłonęła go 300mg ja 250, dorzuciliśmy(jej pomysł) trochę espazolamu a teraz jesszcze Sirdalud(cokolwiek to jest) i Mydocalm, bo stwierdziła, że kompie mocniej. Wtygląda to tak, że ona śpi i ma helikopter a ja nie wiem czy dorzucanie ciąglę sirdaludu i mydo coś mi da bo czuję się już normalnie.
  • 182 / 3 / 0
opanuj się człowieku. mydocalmem powiadasz że się ujebałeś?
zostaw chłopcze lepiej te leki, bo jeszcze se kuku zrobisz tylko.
  • 2518 / 27 / 0
Z przykrością muszę to napisać ale jesteś nieodpowiedzialnym kretynem. Brać miks leków. Nie wiedząc nawet jaki jest profil ich działania i czy nie wchodzą razem w interakcje :nuts: Podejrzewam, że wspomniany w poście espazolam, to estazolam. Mydocalm w większych ilościach, brany szczególnie z benzodiazepinami może wywołać przyjemne rozluźnienie mięśni. Sirdalud (Tizanidinum)ma podobne działanie do Backlofenu jeśli chodzi o zwiotczenie mięśni, jednak jest pozbawiony działania psychoaktywnego. Robienie takich miksów jest jednak odmianą czystego kretynizmu. Branie kilku lekarstw wygrzebanych z kosza na przeterminowane leki jak domniemam.

Tramadol z Estazolamem, pasuje jak najbardziej, gdyż jako benzodiazepina podwyższa próg drgawkowy, który z kolei Tramadol obniża. Jednak po jaką cholerę "braliście" inne leki, tego nie potrafię zrozumieć.
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 583 / 6 / 0
no ale jego "dziewczyna" jak widac miala jakies pojecie co z czym brac bo miks dobry a on wzial bo jej ufal wiec niewiem w czym widzisz dzielnicowy problem ;-)
no ale widac pewne ograniczenie umyslowe z jego strony to fakt wiec lepiej mu zabronic niz pozwolic ^_^
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.