Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 98 / / 0
Jeżeli ma się dobrze, to tak jak pisze hipollek - bardzo ostrożnie, sprawdzać jak się organizm zachowuje. Może się nic nie stać, a może się wszystko zesrać. Niestety mamy tu sytuację typu "na dwoje babka wróżyła", ze wskazaniem na to drugie.

A tak jeszcze z ciekawości i konieczności wyrobienia sobie pełnego obrazu, ile koleżanka ma lat?

@hipollek - a to sorry, na szybciocha przeleciałem wątek i mi umknęło ;)
Ostatnio zmieniony 21 września 2012 przez Bumbu, łącznie zmieniany 1 raz.
"A pill to make you numb
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself"
  • 1259 / 10 / 0
Flipper pisze:
Paliła, paliła.
Dopiero się wkręca w jakieś lekkie dragi, także wiecie jak to jest na początku, strasznie się jara jakimkolwiek ćpaniem i mnie męczy żebym coś jej ogarnęła (jestem jej chyba jedyną bliższą osobą, która ma kontakt z sub. psychoaktywnymi) a ja czuję się odpowiedzialna za niedoświadczoną osobę która przy mnie coś bierze, więc myślę co byłoby najbezpieczniejsze i jednocześnie łatwe dla mnie do zdobycia.
Myślicie że GBL albo jakieś pochodne fety czy MDA z jakąś kodeiną i innym syfem (cholera wie co oni pakują do tych tabsów) byłoby bezpieczne?
Bardziej skłaniam się do giebla, bo w sumie nigdy nie wiem co jest w tych kółkach
stanę w obronie przemysłu farmaceutycznego, bo akurat w tym tylko wypadku dokładnie wiesz co do owych tabsów pakują, a brak wyobraźni albo doświadczenia w extrakcji to już tylko wina użytkownika.
GBL jako nigdy nie przeznaczony do kontaktu ze skórą, ani tym bardziej do spożycia nie spełnia nawet podstawowych norm czystości przemysłowej - zwłaszcza sprzedawany tutaj. zanieczyszczenie butanodiolem, halogenowymi rozpuszczalnikami, polimerami z opakowań to jest norma
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1587 / 11 / 0
Ja radzę zainteresować koleżankę OOBE i medytacją, może jej to bardzo pomóc.
rchiro the best
  • 2372 / 56 / 0
Jak wszystko co jest "inne".
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 5 / / 0
Mam od dawna problemy ze (śluzem wtf... 8-( ),choć to nie mukowiscydoza raczej,w każdym razie dextrometorphan mi na to znacznie pomaga,problem znika właściwie całkowicie na jakieś 2-3 dni,ale niestety potem jest raczej zaostrzenie które trwa ze 2 dni.Dextro nie rozszerza oskrzeli czasem?biegało mi się po nim b.dobrze...
  • 1259 / 10 / 0
dokładnie potwierdzasz to co napisałem powyżej - zahamowanie wydzielania a potem trwająca tyleż adaptacja powodująca zwiększenie wydzielania, śluz, pot, łój wszystko.
Stąd znane nocne poty dopiero 2-3 nocy.

Nietrudno zauważyć, że regularne branie DXM zapewni stabilny stan zahamowania, co może być w przypadku mukowiscydozy, łojotoku i nadm. pocenia zbawienne.

Załóżmy regime 150mg rano i po południu przez 14 dni, po czym odstawienie- reakcja adaptacyjna będzie trwała max 2-3 dni, ponieważ samo sprzężenie zwrotne jest poddane wtórnemu sprzężeniu zwrotnemu (tzn. układ strażnika=strażnika)
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Z drugiej strony osoby chore na tę straszną chorobę prawdopodobnie i tak dostają już coś co ma jakoś działać w temacie zmniejszania wysiąku.Z jednej strony przydałaby się konsultacja z lekarzem bo pierwszy raz raczej nie da jej euforii,wiadomo receptory,psychologia.Pozatym czy wejście w to jest dla niej korzystne...W sumie akurat mi DXM ze swoją ,,fazą,,religijną po częsci,także światopoglądową chyba pomógł w jakimś sensie.Co prawda na jakiś czas popłynąłem z nim ale już jest ok.
  • 2362 / 28 / 0
że niby co z receptorami?
za dużo się głupot o kodeinie naczytaliście
BS
  • 1259 / 10 / 0
fakt do DXM nie trzeba wyczulać receptorów, tak jak do nor-kodeiny bo działanie opoidowe DXM jest średnio-słabe i przyćmione przez inne silne efekty.
wobec braku maszynerii metabolizującej u nowych użytkowników poziom 3-metoksymorfinianu będzie tak niski, że pobudzenie opo może być tak słabe, że można je pominąć. wiąże się z tym brak trudności w oddawaniu moczu u początkujących userów
  • 1 / / 0
Witam, wiem ze nie mam zbyt wielu postow na swoim koncie ale od kilku lat wsaczam w siebie wiedze z hyperreala oraz roznych stron zagranicznych na temat roznego rodzaju substancji odurzajacych. Sam jestem chory na muko, mam 25 lat jestem w dosc dobrej formie i przyjmowalem do swojego organizmu cala mase chemii. Zeby wymienic kilka: mj, DXM, MXE, roznego rodzaju beta-ketony, PST, kodeina, tramadol, rozne benzo, grzyby, LSD, 2cp, 2cb, homet i rozne inne ktorych nie chce mi sie juz wymieniac. czasem w ciagach w miksach mniej lub bardziej odpowiedzialnych. podsumowujac, jezeli twoja kolezanka czuje sie dobrze, jest w dobfrej formie fizycznej, nie bierze wlasnie zadnych antybiotykow to uwazam, ze nic nie powinno sie stac, jezeli bedziecie podchodzic do tego odpowiedzialnie i z glowa. powtarzana do znudzenia tutaj fraza: know your body, know your mind, know your soul.
mam nadzieje ze bylem pomocny, choc odpowiedz przyszla troche pozno ale ch*j z tym
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.