Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 98 / / 0
Jeżeli ma się dobrze, to tak jak pisze hipollek - bardzo ostrożnie, sprawdzać jak się organizm zachowuje. Może się nic nie stać, a może się wszystko zesrać. Niestety mamy tu sytuację typu "na dwoje babka wróżyła", ze wskazaniem na to drugie.

A tak jeszcze z ciekawości i konieczności wyrobienia sobie pełnego obrazu, ile koleżanka ma lat?

@hipollek - a to sorry, na szybciocha przeleciałem wątek i mi umknęło ;)
Ostatnio zmieniony 21 września 2012 przez Bumbu, łącznie zmieniany 1 raz.
"A pill to make you numb
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself"
  • 1259 / 11 / 0
Flipper pisze:
Paliła, paliła.
Dopiero się wkręca w jakieś lekkie dragi, także wiecie jak to jest na początku, strasznie się jara jakimkolwiek ćpaniem i mnie męczy żebym coś jej ogarnęła (jestem jej chyba jedyną bliższą osobą, która ma kontakt z sub. psychoaktywnymi) a ja czuję się odpowiedzialna za niedoświadczoną osobę która przy mnie coś bierze, więc myślę co byłoby najbezpieczniejsze i jednocześnie łatwe dla mnie do zdobycia.
Myślicie że GBL albo jakieś pochodne fety czy MDA z jakąś kodeiną i innym syfem (cholera wie co oni pakują do tych tabsów) byłoby bezpieczne?
Bardziej skłaniam się do giebla, bo w sumie nigdy nie wiem co jest w tych kółkach
stanę w obronie przemysłu farmaceutycznego, bo akurat w tym tylko wypadku dokładnie wiesz co do owych tabsów pakują, a brak wyobraźni albo doświadczenia w extrakcji to już tylko wina użytkownika.
GBL jako nigdy nie przeznaczony do kontaktu ze skórą, ani tym bardziej do spożycia nie spełnia nawet podstawowych norm czystości przemysłowej - zwłaszcza sprzedawany tutaj. zanieczyszczenie butanodiolem, halogenowymi rozpuszczalnikami, polimerami z opakowań to jest norma
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1587 / 11 / 0
Ja radzę zainteresować koleżankę OOBE i medytacją, może jej to bardzo pomóc.
rchiro the best
  • 2372 / 57 / 0
Jak wszystko co jest "inne".
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 5 / / 0
Mam od dawna problemy ze (śluzem wtf... 8-( ),choć to nie mukowiscydoza raczej,w każdym razie dextrometorphan mi na to znacznie pomaga,problem znika właściwie całkowicie na jakieś 2-3 dni,ale niestety potem jest raczej zaostrzenie które trwa ze 2 dni.Dextro nie rozszerza oskrzeli czasem?biegało mi się po nim b.dobrze...
  • 1259 / 11 / 0
dokładnie potwierdzasz to co napisałem powyżej - zahamowanie wydzielania a potem trwająca tyleż adaptacja powodująca zwiększenie wydzielania, śluz, pot, łój wszystko.
Stąd znane nocne poty dopiero 2-3 nocy.

Nietrudno zauważyć, że regularne branie DXM zapewni stabilny stan zahamowania, co może być w przypadku mukowiscydozy, łojotoku i nadm. pocenia zbawienne.

Załóżmy regime 150mg rano i po południu przez 14 dni, po czym odstawienie- reakcja adaptacyjna będzie trwała max 2-3 dni, ponieważ samo sprzężenie zwrotne jest poddane wtórnemu sprzężeniu zwrotnemu (tzn. układ strażnika=strażnika)
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Z drugiej strony osoby chore na tę straszną chorobę prawdopodobnie i tak dostają już coś co ma jakoś działać w temacie zmniejszania wysiąku.Z jednej strony przydałaby się konsultacja z lekarzem bo pierwszy raz raczej nie da jej euforii,wiadomo receptory,psychologia.Pozatym czy wejście w to jest dla niej korzystne...W sumie akurat mi DXM ze swoją ,,fazą,,religijną po częsci,także światopoglądową chyba pomógł w jakimś sensie.Co prawda na jakiś czas popłynąłem z nim ale już jest ok.
  • 2362 / 31 / 0
że niby co z receptorami?
za dużo się głupot o kodeinie naczytaliście
BS
  • 1259 / 11 / 0
fakt do DXM nie trzeba wyczulać receptorów, tak jak do nor-kodeiny bo działanie opoidowe DXM jest średnio-słabe i przyćmione przez inne silne efekty.
wobec braku maszynerii metabolizującej u nowych użytkowników poziom 3-metoksymorfinianu będzie tak niski, że pobudzenie opo może być tak słabe, że można je pominąć. wiąże się z tym brak trudności w oddawaniu moczu u początkujących userów
  • 1 / / 0
Witam, wiem ze nie mam zbyt wielu postow na swoim koncie ale od kilku lat wsaczam w siebie wiedze z hyperreala oraz roznych stron zagranicznych na temat roznego rodzaju substancji odurzajacych. Sam jestem chory na muko, mam 25 lat jestem w dosc dobrej formie i przyjmowalem do swojego organizmu cala mase chemii. Zeby wymienic kilka: mj, DXM, MXE, roznego rodzaju beta-ketony, PST, kodeina, tramadol, rozne benzo, grzyby, LSD, 2cp, 2cb, homet i rozne inne ktorych nie chce mi sie juz wymieniac. czasem w ciagach w miksach mniej lub bardziej odpowiedzialnych. podsumowujac, jezeli twoja kolezanka czuje sie dobrze, jest w dobfrej formie fizycznej, nie bierze wlasnie zadnych antybiotykow to uwazam, ze nic nie powinno sie stac, jezeli bedziecie podchodzic do tego odpowiedzialnie i z glowa. powtarzana do znudzenia tutaj fraza: know your body, know your mind, know your soul.
mam nadzieje ze bylem pomocny, choc odpowiedz przyszla troche pozno ale ch*j z tym
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.