Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 185 / 3 / 0
Lek o właściwościach uspokajających, kto słyszał coś lub brał niech się wypowiada. Według encyklopedii stosowany na niepokój, zaburzenia w zachowaniu, zaburzenia snu. Mdłości i wymioty. Świąd i alergie. Therelene stosuje się jako środek uspokajający przed operacjami przed zastosowaniem narkozy.
Myślę, że może mieć jakieś właściwości rekreacyjne. Jak nie to i tak jestem ciekawy jak działa, czy uzależnia, jaki ma potencjał przeciwlękowy.

Zmiana nazwy wątku na polski. a.a.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 3523 / 54 / 0
A więc w moim przypadku lek ten sprawdzał się jedynie jako nasenny, ale jego wadą jest długi okres półtrwania i ciężko jest się dobudzić drugiego dnia. Działania przeciwlękowego nie zauważyłem i niestety lek ten nie nadaje się do brania rekreacyjnego. Żadnej euforii, polepszonego humoru nie ma jest za to ogromna ochota na położenie się spać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.