Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Gdy jeszcze stosowałem dexa w miarę często (teraz raz na mies/dwa) nie miewałem takich problemów jak...przetłuszczanie się przeogromne skóry twarzy. No aż nie idzie z tym wytrzymać, nigdy tych problemów nie miałem, ale gdy nie deksdzę tak często tego jakby jest...więcej. deks ponoć blokuje wydzielanie się różnych takich, od jutra zaczynam (se)kruację.
Macie jeszcze jakieś dziwne zastosowania dexa?
I gdzie jeszcze dex może zostać wykorzystany.
PS; Nie, nie na kaszel. ^_^
Może napchanie tabletki do dziurawego, bolącego zęba powodowało by znieczulenie?
Ciekawie wyglądały by korale z białych tableteczek.
W Enteogenicznym Kościele Chaotki tabletka przylepiona do czoła mógła by pełnić rolę hinduistycznego bindi.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
The Light pisze:Ja proponuję grać deksem warcaby.
Tak jest ze wszystkimi prawie lekami - organizm się szybko przystosowuje i kompensuje. Nowoczesna farmakologia wykorzystuje to w terapi paradoksalnej.
Substancja która zwiększy wydzielanie łoju (hormony) spowoduje po odstawieniu długotrwałe osłabienie wydzielania, wobec hamującego sprzężenia zwrotnego :D
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów