Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Gdy jeszcze stosowałem dexa w miarę często (teraz raz na mies/dwa) nie miewałem takich problemów jak...przetłuszczanie się przeogromne skóry twarzy. No aż nie idzie z tym wytrzymać, nigdy tych problemów nie miałem, ale gdy nie deksdzę tak często tego jakby jest...więcej. deks ponoć blokuje wydzielanie się różnych takich, od jutra zaczynam (se)kruację.
Macie jeszcze jakieś dziwne zastosowania dexa?
I gdzie jeszcze dex może zostać wykorzystany.
PS; Nie, nie na kaszel. ^_^
Może napchanie tabletki do dziurawego, bolącego zęba powodowało by znieczulenie?
Ciekawie wyglądały by korale z białych tableteczek.
W Enteogenicznym Kościele Chaotki tabletka przylepiona do czoła mógła by pełnić rolę hinduistycznego bindi.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
The Light pisze:Ja proponuję grać deksem warcaby.
Tak jest ze wszystkimi prawie lekami - organizm się szybko przystosowuje i kompensuje. Nowoczesna farmakologia wykorzystuje to w terapi paradoksalnej.
Substancja która zwiększy wydzielanie łoju (hormony) spowoduje po odstawieniu długotrwałe osłabienie wydzielania, wobec hamującego sprzężenia zwrotnego :D
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.