Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Gdy jeszcze stosowałem dexa w miarę często (teraz raz na mies/dwa) nie miewałem takich problemów jak...przetłuszczanie się przeogromne skóry twarzy. No aż nie idzie z tym wytrzymać, nigdy tych problemów nie miałem, ale gdy nie deksdzę tak często tego jakby jest...więcej. deks ponoć blokuje wydzielanie się różnych takich, od jutra zaczynam (se)kruację.
Macie jeszcze jakieś dziwne zastosowania dexa?
I gdzie jeszcze dex może zostać wykorzystany.
PS; Nie, nie na kaszel. ^_^
Może napchanie tabletki do dziurawego, bolącego zęba powodowało by znieczulenie?
Ciekawie wyglądały by korale z białych tableteczek.
W Enteogenicznym Kościele Chaotki tabletka przylepiona do czoła mógła by pełnić rolę hinduistycznego bindi.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
The Light pisze:Ja proponuję grać deksem warcaby.
Tak jest ze wszystkimi prawie lekami - organizm się szybko przystosowuje i kompensuje. Nowoczesna farmakologia wykorzystuje to w terapi paradoksalnej.
Substancja która zwiększy wydzielanie łoju (hormony) spowoduje po odstawieniu długotrwałe osłabienie wydzielania, wobec hamującego sprzężenia zwrotnego :D
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.