Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
mam koleżankę chorą na mukowiscydozę, która chciałaby ze mną spróbować dexa. Boje się żeby nie wyszły jakieś powikłania, bo po karetkę średnio chce potem dzwonić.
Macie jakieś doświadczenie w tym, albo na tyle znacie działanie DXM żeby spekulować nad konsekwencjami? Gdy szukałam informacji na ten temat znalazłam tylko to: http://medycyna.anauk.net/1-0-3381-ACTI ... Lekow.html
Tu mukowiscydoza jest wymieniona w przeciwwskazaniach, ale lek to nie Acodin tylko jakiś Actitrin który zawiera też inne substancje
a tak na serio to raczej odradzam bo brak danych a choroba zdaje się poważna... może DXM nie wpływa na żadne płyty w płucach ani inne wydzieliny a może wpływa a poprostu tego się nie zauważa. W przypadku takiej choroby jak mukowiscydoza można jednak się spodziewać najgorszego. Jeśli będzie jednak na tyle rąbnięta aby ryzykować to niech bodaj zaczyna od małych dawek i nie zwiększa za bardzo. Być może nic nie będzie ale tego to Ci nikt nie zagwarantuje
no jesli weźmie to napisz czy coś było z nią dla potomnych. Mówię o tym bo jest masa na necie podobnych wątków gdzie ktoś się o coś pyta szczególnie jak ma ilość postów "1" i potem ta ilość postów się nie zwiększa nigdy do "2"... strasznie to irytujące jest jak przeglądam wyniki różnych problemów w duckduckgo :motz:
Klamm pisze:Polopiryna?
Od początku jej mówiłam że to nie jest dobry pomysł itd. Ale jej na tym tak zależało, że pomyślałam że nie zaszkodzi się zapytać.
Teraz gdy tylko potwierdziliście moje opinie na ten temat nie będę z nią eksperymentować...
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.