Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Minerały z wód się i tak prawie nie wchłaniają, więc nie ma na nie wcale co liczyć- wg opinii mojego znajomego. Nie jest biegłym specjalistą w tej dziedzinie, tylko sam gdzieś to przeczytał. Ktoś coś o tym wie? Jestem ciekaw czy się chociaż spotkaliście z takim osądem. Ale jeśli już wierzyć, że się przyjmują, to osobiście polecam wodę Magnesia (jest to bodaj czeski produkt) dostępną w niektórych sklepach:I jeśli wierzyć opakowaniom, to do aptek puszczono 2KC Drink, który by zadziałał, należy spożyć podczas grzania, a nie rankiem. W skład tam nie zaglądałem, bo mnie ten produkt nie interesuje, ale może ktoś się pokusi o analizę lub test. Nie wiem czy działa, bo ani nie mam kaca, ani nie testowałem. Osobiście, by nie mieć kaca- nie piję :*)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 3309 / 21 / 0
Ja słyszałem, że źródlane wypłukują minerały, mineralne w miarę nie szkodzą. Przy kacu wypłukanie minerałów nie jest zbyt dobre, a przy dużych ilościach wody to bardziej niż pewne.
sqrt(666)
  • 2372 / 56 / 0
Odnośnie tego 2KC: to prawda, że trzeba przyjąć jedną tabletkę na 100 czy 150ml alkoholu?
To jeśli pijemy 0,7 by potrzeba było ze 6 lub 7 tabletek.

@angor
Oczywiście, woda (lub coś mokrego) to podstawa, bez tego ciężko. ;)
Ostatnio zmieniony 17 września 2012 przez hipollek, łącznie zmieniany 2 razy.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 2372 / 56 / 0
Odnośnie zupy plus pieprz - nie niszczy wątroby ten miks?
W sumie kaca mam raz na sto libacji, ale kiedyś się zdarzyło, że na kaca właśnie sobie zrobiłem chińską gulaszową plus pikantna przyprawa (żaden kac gigant, średnie suchoty ino) no i jak zacząłem posiedzenie na kiblu to myślałem, że bokiem wyjebie. Ale fakt faktem po tej przygodzie jak nówka. ;)

@Ampliffa
Może masz lekkie wrzody żołądka, które się bardziej aktywują podczas zmożonego wydzielania kwasów (piwo właśnie)?
I jeśli pijesz, to zjedz w trakcie picia coś lekkiego, mooocno pomaga.
No i mem dobrze mówi, jak widzisz, że używka robi ci źle (obojętnie jaka) i dalej ciskasz, no to coś nie tak jest, nie? :P

Pozdrawiam pokojowo!
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 638 / 10 / 0
Wrzody to właśnie ubytki w błonie śluzowej żołądka czy dwunastnicy. Ogólnie powstają od nadmiaru kwasu solnego, a także od używania niesteroidowych leków przeciw zapalnych(ketoprofen, aspiryna itp) czy palenia papierosów. Czytałem, że ogórki i buraki neutralizują kwas solny w żołądku.

Z tego co zauważyłem pieprz czarny jest znacznie łagodniejszy dla żołądka i ogólnie organizmu od papryczki ostrej czy pieprzu cayene(najczęściej te przyprawy dodają do pikantnych dań) które mocno podrażniają błony śluzowe. Jak się przesadzi to czuć palenie nawet podczas sikania :), a kiedyś po krojeniu tych papryczek dotknąłem ręką oko :emo: , myślałem, że wypali mi całą gałkę oczną :-D . A z pieprzem tak nie ma, ale możliwe, że w nadmiarze trochę nadwyręża wątrobę, ale raczej nic poważnego.

Jest jeszcze jedna super przyprawa na kaca - czosnek. Zawiera związki które zmieniają metabolizm alkoholu, tak, że mniej się tworzy aldehydu octowego który jest kilkadziesiąt razy bardziej toksyczny od samego alkoholu i odpowiada w głównej mierze za kaca.
Testowałem kilka razy i poprawa jest, nie jakaś spektakularna ale odczuwalna.
  • 126 / 1 / 0
Co ma dać Ci ten pieprz? Jakie ma według Ciebie przeciwkacowe właściwości?
  • 638 / 10 / 0
Rozgrzewa nadwyrężony po chlaniu żołądek. Przy mocniejszym zatruciu, wymiotowaniu, przy mocnym podrażnieniu żołądka może nie być dobrym rozwiązaniem, bo tez zwiększa wydzielanie soków trawiennych.

Prawdziwie antykacowe właściwości ma czosnek.
  • 126 / 1 / 0
Czosnek wsiada na wątrobę i to dość znacznie. Chyba, że masz na myśli umiarkowane ilości :)
  • 79 / / 0
Jajecznica z miodem

Podsmażasz cebulkę aż się podsmaży - zlaeży jaką cebulkę lubisz
Wjebujesz odpowiednią ilość jaj, zależy ile chcesz (mają jakiś enzym odpowiedzialny za przetrawianie alkoholu, możesz to zrobić w nocy po [polecane i sprawdzone] albo dnia następnego [mniej sprawdzone].
Przyprawiasz solą i pieprzem wedle uznania

Miód wjebujesz:
- jak masz twardy - do tłuszczu z cebulki i merdasz aż się rozpuści
- jak masz lejący się - na koniec.
Nie ma w sumie róznicy - i tak jest słodki i nie wybucha przy podgrzaniu.

Jeśli jesteś nerwowy to do jajecznicy zakurwiasz dodatkowo benzo - i po kacu, fizycznym i psychicznym, na oba efekty trzeba poczekać, chyba że wieczora ostatniego wlazłeś na stół zdjąłeś gacie i zamachałeś fujarką- wtedy żadne jajo Ci nie pomoże. ;)

Mam nadzieję, że za ten fajny przepis nie otrzymam kolejnego ostrzedżenia, bo po tym ostatnim mi w sumie szczena opadła, nie po przeczytaniu regulaminu, ale po tym, co czasem tu czytam - ale chuj - pozdrawiam i niecenzurowanemu miejscu wolności & swobody (i tak dobrze - w końcu nie muszę czekać na wyświetlenie postu 2 tygodnie) dziękuję za pomoc. :finger:
Ostatnio zmieniony 06 października 2012 przez mouseindaspace, łącznie zmieniany 9 razy.
Ładnie proszę o odpowiedź: http://talk.hyperreal.info/benzodiazepi ... l#p1213984
  • 451 / 2 / 0
Ja zauważyłem, że odkąd nie palę regularnie (tylko jak się najebię i mam szlugi akurat) znacznie częściej mam kaca wtedy, kiedy paliłem dnia poprzedniego. Wczoraj wytrąbiłem szampana z biedronki i trzy piwka, wypaliłem cztery papierosy i mam kaca jak skurwysyn :C
Właśnie testuję nową metodę walki z nim: 2jajka+dwie łyżeczki cukru+łyżka śmietany. Zobaczymy co z tego będzie.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.