Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
mam koleżankę chorą na mukowiscydozę, która chciałaby ze mną spróbować dexa. Boje się żeby nie wyszły jakieś powikłania, bo po karetkę średnio chce potem dzwonić.
Macie jakieś doświadczenie w tym, albo na tyle znacie działanie DXM żeby spekulować nad konsekwencjami? Gdy szukałam informacji na ten temat znalazłam tylko to: http://medycyna.anauk.net/1-0-3381-ACTI ... Lekow.html
Tu mukowiscydoza jest wymieniona w przeciwwskazaniach, ale lek to nie Acodin tylko jakiś Actitrin który zawiera też inne substancje
a tak na serio to raczej odradzam bo brak danych a choroba zdaje się poważna... może DXM nie wpływa na żadne płyty w płucach ani inne wydzieliny a może wpływa a poprostu tego się nie zauważa. W przypadku takiej choroby jak mukowiscydoza można jednak się spodziewać najgorszego. Jeśli będzie jednak na tyle rąbnięta aby ryzykować to niech bodaj zaczyna od małych dawek i nie zwiększa za bardzo. Być może nic nie będzie ale tego to Ci nikt nie zagwarantuje
no jesli weźmie to napisz czy coś było z nią dla potomnych. Mówię o tym bo jest masa na necie podobnych wątków gdzie ktoś się o coś pyta szczególnie jak ma ilość postów "1" i potem ta ilość postów się nie zwiększa nigdy do "2"... strasznie to irytujące jest jak przeglądam wyniki różnych problemów w duckduckgo :motz:
Klamm pisze:Polopiryna?
Kłamałem z tym u góry :)
Od początku jej mówiłam że to nie jest dobry pomysł itd. Ale jej na tym tak zależało, że pomyślałam że nie zaszkodzi się zapytać.
Teraz gdy tylko potwierdziliście moje opinie na ten temat nie będę z nią eksperymentować...
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.