bo "każdy każdemu może wysłać list z narkotykami, ja na to nie mam wpływu panie policjancie"
Owszem, możliwa jest płatność anonimowa przez PayPal, ale to jest dużo zachodu i praktycznie trudne, niedogodne dla sprzedawcy i niepraktyczne, tym bardziej dla osoby, która kupuje takie rzeczy na adres domowy.
Jest tyle dróg, żeby zapłacić bardziej anonimowo i bez takich problemów...Bez wychodzenia z domu najłatwiej (nie jedyny sposób) jest BTC i np.TAILS&eWallet, choć niestety ma problem z popularnością.
PS. Jeżeli jakkś sklep potrzebuje pomocy w (zautomatyzowanej) obsłudze płatności Bitcoin to służe pomocą.
Jak wygląda przesyłka leków w Polsce OTC - zawierającej pseudoefedrynę do osoby prywatnej w CZechach??
sbtr00 pisze:czyli paczka najzwyczajniej może jedynie 'przepaść' ?
g30rg3 pisze:Chciałem zamówić sobie z ameryki południowej roślinkę Diplopterys cabrerana ona nie jest zakazana w Polsce i tu pytanie, czy mogę mieć kłopoty jeśli np celnicy sprawdzą co jest w środku??
chusajn pisze:Jeśli się nie rozpieprzy podczas transportu, to nic jej się nie stanie.
Określony środek karny z polskiego trybu zasad odpowiedzialności karnej, przy upartości śledczego i sądu może spokojnie mieć zastosowanie, tj pomijając karę główną, po prostu przepadek.
Ale dla innych będzie fajnie g30rg3, jak napiszesz, jak się to skończył o :-)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.