Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2362 / 31 / 0
nie, zesrają się o przemyt - na przemyt narkotyków są ciężkie paragrafy
BS
  • 3309 / 22 / 0
bo "każdy każdemu może wysłać list z narkotykami, ja na to nie mam wpływu panie policjancie"
Polecony też można każdemu. Paczkę też można każdemu. Odbierając paczkę nie musisz wiedzieć co jest w środku, więc nawet podpis nie świadczy o tym, że się świadomie kupiło dragi. Wyjątkowo mało prawdopodobnie to brzmi, raczej jak plotki ćpunów. Liczy się świadomość przestępstwa, a to ustala każdorazowo sąd. Odbierzesz list, masz wtedy posiadanie, ale jeśli udowodnisz, że nie wiedziałeś, że są w środku dragi, to pewnie nie zostaniesz skazany.
sqrt(666)
  • 2814 / 14 / 0
@szlachetny: PayPal trzyma historie transakcji od jego powstania wg.wyciekniętych dokumentów policyjnych. Pewnie IP trzyma z conajmniej każdej zleconej transakcji dla nawet własnego bezpieczeństwo, gdyby było włamanie na konto/upozorowowane włamanie to on odpowiada, zwraca kasę i ma debet nieściągalny na koncie. Dodatkowo strzał w stope dla sprzedawcy przez ryzyko chargebacku i zablokowania konta z środkami na czas nieokreślony do wyjaśnienia. Jak poszukasz to znajdziesz na tym forum pytanie sprzedawcy czy udało się komuś odblokować PayPal sklepu (to jest bez znaczenia czy był na dane osoby prywatnej). Sam doświadczyłem przyblokowania konta w banku internetowym, gdy np.szedł na moje konto AlertPay przelew z długo nieużywanego konta sprzedawcy. Nim wypłaciłem to oba konta zablokowane, cofnięty przelew i kilka miesięcy oczekiwania na odblokowanie konta sprzedawcy (skuteczne), konto klienta niewalczono nawet o odblokowanie, bo jedyne co tam było to debat i grosze z przewalutowania.
Owszem, możliwa jest płatność anonimowa przez PayPal, ale to jest dużo zachodu i praktycznie trudne, niedogodne dla sprzedawcy i niepraktyczne, tym bardziej dla osoby, która kupuje takie rzeczy na adres domowy.

Jest tyle dróg, żeby zapłacić bardziej anonimowo i bez takich problemów...Bez wychodzenia z domu najłatwiej (nie jedyny sposób) jest BTC i np.TAILS&eWallet, choć niestety ma problem z popularnością.

PS. Jeżeli jakkś sklep potrzebuje pomocy w (zautomatyzowanej) obsłudze płatności Bitcoin to służe pomocą.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 655 / 3 / 0
A ja, by nie zakładać nowego tematu zapytam się:
Jak wygląda przesyłka leków w Polsce OTC - zawierającej pseudoefedrynę do osoby prywatnej w CZechach??
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 46 / 1 / 0
Re: Przesyłki
Nieprzeczytany post autor: g30rg3 »
Chciałem zamówić sobie z ameryki południowej roślinkę Diplopterys cabrerana ona nie jest zakazana w Polsce i tu pytanie, czy mogę mieć kłopoty jeśli np celnicy sprawdzą co jest w środku??
  • 3127 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
sbtr00 pisze:
czyli paczka najzwyczajniej może jedynie 'przepaść' ?
Może, co więcej dzieje się to częściej, niż faktyczna konfiskata przez UC.
High, how are you?
  • 46 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: g30rg3 »
to wiecie jak to bedzie z tą Diplopterys cabrerana??
  • 3127 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Jeśli się nie rozpieprzy podczas transportu, to nic jej się nie stanie.
High, how are you?
  • 655 / 3 / 0
g30rg3 pisze:
Chciałem zamówić sobie z ameryki południowej roślinkę Diplopterys cabrerana ona nie jest zakazana w Polsce i tu pytanie, czy mogę mieć kłopoty jeśli np celnicy sprawdzą co jest w środku??
chusajn pisze:
Jeśli się nie rozpieprzy podczas transportu, to nic jej się nie stanie.
A czy czasem DMT (główny składnik owej roślinki) nie jest na liście substancji zakazanych w PL w grupie I-P??
Określony środek karny z polskiego trybu zasad odpowiedzialności karnej, przy upartości śledczego i sądu może spokojnie mieć zastosowanie, tj pomijając karę główną, po prostu przepadek.

Ale dla innych będzie fajnie g30rg3, jak napiszesz, jak się to skończył o :-)
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 3901 / 245 / 13
Przy DMT nie jest napisane, że zakazane są rośliny zawierające DMT. Wyszczególnione są konkretne: Mimosa hostilis, chacruna, więcej nie pamiętam; chalipongi (Diplopterys cabrerana) nie ma na pewno. Można śmiało zamawiać.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.