Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Neurosis Factory pisze: jesli zazywac fetę to tylko w kanał
inne metody mijają się z celem
jest to oczywiście szkodliwe jak cholera (i z tego któś powinien sobie zdawać sprawe, kto to robi???) ale nic innego nie jest tak przyjemne.
feta dozylnie to w zasadzie najlepszy twardy drag. trzyma długo ( nie to co koka) jazda jest p kilka godzin, ma super wejście!!!!! (jeśli metaamfa to w ogóle odjazd;-)) i jest tania jak barszcz z liderpraisa;-)))
Jeżeli ktoś chce koniecznie pchać się na ulicę na czerwonym świetle, to lepiej gdy wpadnie pod motor, motorynkę, albo rower niż pod tira.
Każdy kontakt z pojazdem mechanicznym do przyjemnośći nie nalezy i bezpieczny nie jest, jednak dużo większe szanse na przeżycie ma człowiek wpadjący pod koła jednoślada, niż tira.
Tak samo w przypadku amfetaminy.
Przyjmowanie iv benzedryny to samobójstwo , to pchanie się pod koła tira .
Przytjmowanie psychedryny donosowo też jest skrajnie niebezpieczne, ale jak już ktoś musi to niech lepiej wpadnie pod skuter.
"Benzedrine" i "Psychedryna" to nie są nazwy substancji, tylko nazwy handlowe leków zawierających racemiczną amfetaminę. Obu tych preparatów nie ma już od lat na rynku, o czym zdajesz się nie wiedzieć. W USA wciąż stosuje się Dexedrine (siarczan dekstroamfetaminy) i Adderall (mieszanina 4 różnych soli amfetaminy), ale nie Benzedrine (siarczan dl-amfetaminy).
lucyper2 pisze: Ależ ty jesteś pretensjonalny Tomciu z tym swoim popisywaniem się "wiedzą" na temat dragów.
"Benzedrine" i "Psychedryna" to nie są nazwy substancji, tylko nazwy handlowe leków zawierających racemiczną amfetaminę. Obu tych preparatów nie ma już od lat na rynku, o czym zdajesz się nie wiedzieć. W USA wciąż stosuje się Dexedrine (siarczan dekstroamfetaminy) i Adderall (mieszanina 4 różnych soli amfetaminy), ale nie Benzedrine (siarczan dl-amfetaminy).
Amfetamina metylofenyloetyloamina
Wzór sumaryczny C9H13N
Grupa związków chemicznych Pochodne fenyloetyloaminy
Wykaz środków odurzających II-P
inne stosowane nazwy: benzedryna, psychedryna, perwityna organiczny związek chemiczny o silnym działaniu psychotropowym pobudzający ośrodkowy układ nerwowy.
Tomal pisze: Amfetamina metylofenyloetyloamina
Jak w twojej encyklopedii piszą takie bzdury, to lepiej czym prędzej wywal ją na śmietnik.
clomipramine pisze:Tomal]
Amfetamina : fenyloizopropyloamina
ale bez kitu ten koles jest chyba z monaru :-D
Trawa to TetraHujuCastrabinol
feta dożylnie, a sniff, to niebo a ziemia
ale, jak powiedział burroughs feta wyniszcza i ryje beret kilka razy szybciej niż hera
jak grzałam fete po kablach, to po pewnym czasie miałam takie jazdy, że nie potrafiłam jej sobie podać. mogłam siedzieć przez kilka godzin z pompką i kłuć się po kanałach, bo bałam się że mi kanał pęknie albo podam sobie obok i nie poczuję kopa
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.