Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Wydaje mi sie, ze skoro nikt nie wspominal o tych roslinach, to oznacza, ze po prostu zawieraja za malo mircenu zeby dzialanie bylo zauwazalne. Z drugiej strony, ja ewentualnie jesli juz mialbym cos wybrac, to raczej tylko koper. Inne sa albo niedostepne, albo po prostu nie zjadliwe dla mnie.[/quote]
Loinum pisze:
polecam dojrzałe mango, oraz ostatnio przeze mnie sprawdzony, napar z trawy cytrynowej (2 łyżeczki suszonej trawy gotujemy przez ok. 8 minut na wolny ogniu - powinno to wystarczyć na 3 kubki herbatki). Kiedy wypiję 2 kubki ok. 1,5 h przed paleniem, to efekty utrzymują się zauważalnie dłużej.
  • 191 / 1 / 0
Teraz zastanawiam się nad kombosem mango z ciasteczkami :D MM chyba upiekę ciasto z owocami %-) i czekoladą. Ciekawe czy jednoczesne zjedzenie będzie dobre... Chyba wymyśliłem narkotyk idealny :diabolic:
  • 168 / 1 / 0
Moje trzecie podejscie bylo tym razem z haszyszem i rezultat taki jak wczesniej - brak spodziewanych efektow, ale musze przyznac, ze mango poprawia nieco nastroj i bylo to przed paleniem. ;)
  • 5 / / 0
a czy jeśli zjem naraz 2 mango to efekt będzie lepszy niż po zjedzeniu 1 przed paleniem?
  • 418 / / 0
No myśle ze im wiecej tym lepiej. Co do palenia z mango, to ja czuję dość mocna roznice. Szczegolnie jak pali sie ten sam temat cały czas. Plus mango znacznie wydluza faze.
Ω
  • 204 / 4 / 0
Zajadam sie mango od jakiegos czasu. Po paleniu smakuje niesamowicie. Zdecydowanie wydluza dzialanie mj.
-Why do my eyes hurt?
-You've never used them before.
  • 418 / / 0
Kilka osób w tym wątku pisało, że trawa cytrynowa ma tę samą substancję przedłuzającą fazę którą ma mango. Wszedłem przypadkiem w posiadanie trawy cytrynowej i chciałbym sie dowiedzieć jak tego użyć? Co i jak, ile wsypać itp.
Ω
  • 357 / 3 / 0
Próbowałem 2razy z dojrzałym mango i .. moim zdaniem mit. Nie zaważyłem żadnej różnicy, pale codziennie.
  • 418 / / 0
Jak sie pali codziennie to już nic nie pomaga.
Ω
  • 769 / 19 / 0
Właśnie testuje ten mix po raz kolejny :) Amnezja w poloczeniu z prze-dojrzalym, trzymanym kilka dni w papierowej torbie mango. Zjadlem je z 10 min temu, poczekam jeszcze z pol godziny i domecze polowe grubego lolka wypchanego amnezja ;] Do tego ogladam sobie "Dream House" leci w tv z naomi watts :) Zawsze plusem jest też to, ze mango jest pysznym owocem :)) Na pewno w czołówce moich ulubionych owoców.
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 09:49:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770025692'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Śląsk: Policjanci handlowali zarekwirowaną marihuaną i innymi używkami

Na Śląsku wybuchła afera – policjanci z wydziału do zwalczania przestępczości narkotykowej sami handlowali zarekwirowaną marihuaną i innymi substancjami. Proceder trwał kilka lat, a zarzuty usłyszało czterech podoficerów z Komendy Powiatowej Policji w Wodzisławiu Śląskim. „Kiedy na przykład namierzyli plantację konopi indyjskich, do protokołu wpisywali tylko wagę części zabezpieczonego na miejscu suszu marihuany. Resztę ukrywali i puszczali w dalszy obieg. I nie mówimy o niewielkich ilościach” – podkreśla osoba znająca kulisy sprawy.

Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.

CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.