Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 853 / 56 / 0
John Stuart Mill pisze:
kiedyś też tak myślałem. Zmieniłem zdanie po tym jak zabaczyłem jakie gówno z mózgu robią ludziom tvny i inne gówna wyborcze. Kościół nie dorasta im do pięt. Techniki psychomanipulacji poszły do przodu, a KK stoi cały czas w tym samym miejscu. Gdyby KK miał tak duży wpływ na ksztalt polityki narkotykowej to musiałby także mieć tak samo duży wpływ na inne sprawy. Tak jednak nie jest.
Mam takie przeczucie że przypadkowo sam sobie zrobiłeś 'kuku' - tvny, wyborcze - to mały pikuś - ich problem polega na tym że zalewają nas tysiącami nieistotnych informacji.Dwa - zamiast próbować profesjonalnie wyjaśnić jakąkolwiek ważną rzecz - dostajemy zwykły amatorski magiel.Natomiast sory - gówno z mózgu to domena tzw prawicy i kościoła
Akurat w kwestii dragów to wybiórcza była by pierwsza z gratulacjami jeśli którykolwiek rząd chciał by je zalegalizować.

Polityka narkotykowa to tylko kościół a nawet nie sam kościół co 'wierni'. Ale to kwestia czasu - dewocja jest na wymarciu, więc akurat przyszłość w kwestii dragów, zmieni się na lepsze, w perspektywie 20 lat.
Tyle że jak ktoś tam wcześniej zauważył.Narkotyki u nas to jest jeden z najmniejszych problemów.
  • 1530 / 9 / 0
gbu pisze:
)Polityka narkotykowa to tylko kościół a nawet nie sam kościół co 'wierni'. Ale to kwestia czasu - dewocja jest na wymarciu, więc akurat przyszłość w kwestii dragów, zmieni się na lepsze, w perspektywie 20 lat.

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/posting.php? ... z23xX7pwT4
Możesz mi wytypować tego polityka, który zrezygnuje z zawyżania statystyk przez palaczy i drobnych ćpunów.?
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 71 / 1 / 0
@gbu, w dużej mierze zgadzam się z Tobą. Jednak nie doceniasz siły tvnu. Albo zbyt rzadko oglądasz tam wiadomości. Bardziej propeowskiej stacji nie ma z pewnością. Aż rzygać się chce.Najgorsze, że przeciętny Polak wierzy tej stacji, wierzy ich wiadomościom i wierzy ewie drzyzdze. Niby magiel, ale z pewnością może wyrobić jakiś światopogląd.
Z GW sprawa jest nieco bardziej skomplikowana. Bo choć również jest przesadnie propeowska, to bardzo dużo pisze się tam prawdy na temat marihuany.
  • 141 / 2 / 0
jacek_kozicki pisze:
@gbu, w dużej mierze zgadzam się z Tobą. Jednak nie doceniasz siły tvnu. Albo zbyt rzadko oglądasz tam wiadomości. Bardziej propeowskiej stacji nie ma z pewnością. Aż rzygać się chce.Najgorsze, że przeciętny Polak wierzy tej stacji, wierzy ich wiadomościom i wierzy ewie drzyzdze. Niby magiel, ale z pewnością może wyrobić jakiś światopogląd.
.
Gadasz tak jakby każdy Polak nie robił nic innego, jak tylko oglądał TVN. Jedni wierzą, inni nie. Odkąd kiedyś zobaczyłem jak w dwóch różnych programach informacyjnych (Fakty na TVN i Wiadomości na TVP1) można jedno wydarzenie przedstawić w kompletnie różny sposób (Fakty pro-peowsko, a Wiadomości pro-pisowsko), to odpuściłem sobie całkowicie oglądanie jakiejkolwiek telewizji. Widzisz, jedni i drudzy robią taką samą wodę z mózgu, nieważne czy TVN czy TVP, czy GW czy Gazeta Polska.

Dodam jeszcze, że jeśli chodzi o kwestie interesujące nas najbardziej, to GW i urbanowskie NIE w pełni popierają depenalizację. Więc na pewno te media są mi bliższe niż ci, którzy chcą zaostrzać kary i wsadzać mnie do pierdla.
  • 3363 / 358 / 0
Może i Agora jest ok z legalizacja czy reforma polityki konopnej, ale tyle innego gówna co się w tych gazetach napisze, to głowa mała.
Najlepsze media to hyperreal.info, i kilka innych związanych z Wolnymi Konopiami. :)
  • 141 / 2 / 0
Ale właściwie co takie strasznego piszą w Wyborczej? Pytam serio, bo nie czytam. Czytuję NIE i czy się to komuś podoba czy nie, zgadzam się z wieloma rzeczami, które tam piszą. W ostatnich numerach są na przykład świetne artykuły o nieuczciwych prokuratorach niszczących niewinnym ludziom życia. Nie ma to nic wspólnego z polityką, lewactwem, czy czym tam byście chcieli... Zresztą jest to pismo raczej anty-peowskie. Proponuję iść do czytelni i poczytać, a dopiero potem tworzyć teorie. Rączki wam się nie ubrudzą jak weźmiecie do ręki gazetę Urbana.
  • 71 / 1 / 0
@Lifelover, Trochę się offtop robi, ale co tam. Media publiczne, mimo wszystko uważam za dość neutralne. Tylko mnie wkurwia, że w niedzielę rano do poludnia, w publicznej lecą transmisje mszów i nieszporów:) Nie wiem z jakiej racji? Czy żyjemy w kraju wyznaniowym?)
Powiem jeszcze, że z moich obserwacji wynika, iż ludzie lgną do tvnu jak reksio do kostki.
Tvn-owska przychylność wobec rządzących jest wyjątkowo wkurwiająca. Mimo wszytko lepiej obejrzec wiadomosci w tv publicznej.
I jebać też pospieszalkiego z tv publicznej, ktory gruba kase ciagnie od emerytow. Choć w pewnych kwestiach z tym skurwysynem się zgadzam.
peace bracia
  • 71 / 1 / 0
problem z edycją więc dopiszę i przepraszam za ot:
@Lifelover, nie umiejszjąc zasług dla krzewienia postaw antyreligijnych, tudzież przedstawiania obiektywnych racji dot. narkotyków, uważam "Nie" za szmatławiec.
Urban to był kiedyś kawał chuja. Nie wielu to pamięta, ale tak było. Sumienie oraz szacunek dla pieniądza nie pozwala mi się zaczytywać się w "Nie".

Co do GW, też nie czytam w papierowej formie. Czytam jedynie artukuły na gazeta.pl . Oni kolaborują z GW, bo za wszystkim stoi agora, czyli wydawca GW. Na gazeta.pl jest wiele pro-wolnościowych artykułów, ale obok jest również wiele anntypisowskich i pro-platformerskich artykułów. PO jest WYBIELANA. Ich potknięcia stają się igraszką. Wszelkie aferki to nie ich wina, ale złego systemu prawa, którego nie da się szybko zmienić.

Co do tvnu, wielu moich znajomych, którzy zapewne nie stanowią reprezentatywnej grupy, chapią wszelkie wiadomości z tej stacji jaka reksio kostkę i się nakręcją na złych ćpunów, pijanych rowrzystów.... Stacja ogłupia i jest wyjątkowo subiektywna, czyli pro-rządowa. To wkurwia. Obejrzyj sobie wiadomości na tvnie, a poźniej w tv publicznej...

Jedyna alternatywa, to oglądać tv publiczną. I jebać pana pospieszalskiego, ktory zgarnia sporą kasę od emerytów i z którym w wielu kwestiach muszę się zgadzać.
Jebać też czas od ranka so południa, w niedzielę, kiedy to katują moją wolność wyznania atakami ze strony watykanu w postaci mszów przeróżnych i nieszporów.
ave bracia
  • 141 / 2 / 0
jacek_kozicki pisze:
problem z edycją więc dopiszę i przepraszam za ot:
@Lifelover, nie umiejszjąc zasług dla krzewienia postaw antyreligijnych, tudzież przedstawiania obiektywnych racji dot. narkotyków, uważam "Nie" za szmatławiec.
Urban to był kiedyś kawał chuja. Nie wielu to pamięta, ale tak było. Sumienie oraz szacunek dla pieniądza nie pozwala mi się zaczytywać się w "Nie".
Ano Urban to zawsze był wredny skurwiel, ale lubię jego poczucie humoru :) Nie zmienia to jednak faktu, że też nie chcę mu nabijać portfela, dlatego NIE czytuję jedynie w bibliotece :)
Co do reszty - pewnie masz rację. Jak mówię, nie czytuję Wyborczej. Niestety mam wrażenie, że większość jej przeciwników też jej nie czytuje, a jedynie tak pierdoli bez sensu na jej temat podążając za zdaniem innych... Już przecież widziałem wypowiedzi typu "Wyborcza to chuje, bo są przeciwko depenalizacji", a przecież prawda jest zupełnie inna. Wychodzę z założenia, że jeśli coś mamy krytykować, to najpierw musimy to dobrze poznać.
  • 853 / 56 / 0
jacek_kozicki pisze:
. Jednak nie doceniasz siły tvnu. Albo zbyt rzadko oglądasz tam wiadomości. Bardziej propeowskiej stacji nie ma z pewnością. Aż rzygać się chce.Najgorsze, że przeciętny Polak wierzy tej stacji, wierzy ich wiadomościom i wierzy ewie drzyzdze. Niby magiel, ale z pewnością może wyrobić jakiś światopogląd.
Kiedyś mocno siedziałem w polityce.Od czasu syfu smoleńskiego powiedziałem sobie dość i niczego nie oglądam, ale nie sądzę by coś w tvnie się zmieniło.Niestety jakiś masochizm nie daje mi się zupełnie od tego odłączyć więc dzienny przegląd 'prasy internetowej' jest.
+ jest taki że zajmuje to mniej czasu i co najważniejsze - nie muszę oglądać tych mord i słuchać tych żenujących wywiadów czy rozmów.
Natomiast tvn nigdy nie był pro po - w sensie że to jakaś medialna przybudówka.Tvn to stacja w miarę liberalna(bardziej liberalno-konserwatywna) więc nie może dziwić że najbliżej im z poglądami właśnie do PO
Zobacz jaki jest u nas wybór.
Pis - wiadomo, to nie partia a stan umysłu, dalej mamy chopów z pslu - wiadomo, lsd...banda kombinatorów...jest jeszcze Palikot ale to świeża sprawa
Nic dziwnego że z braku laku, tvnowi najbliżej do po - gdzie to nie jest tak że oni im obciągają bez gumy.
Dla mnie miałkość tvnu polega na prześlizgiwaniu się po tematach, zamiast informacji, realnych dyskusji, taki polityczny burdel , zresztą nie tylko polityczny.Oni niestety są odzwierciedleniem polityków którzy 'znają się na wszystkim', a tak na prawdę, większość z nich nie zna się na niczym

Do tego tvn to komercyjna stacja więc liczy się oglądalność - jak muzyka popowa, tu nie chodzi o to by faktycznie zgłębić problem, czy jak w muzyce, dać słuchaczowi sztukę wysokich lotów, tylko dać papkę tak by ta niemyśląca większość znalazła coś dla siebie.
Można oczywiście zadać pytanie z gatunku czy kura była pierwsza czy jajo, czyli czy to ludzie są tak głupi czy to media ich tak ogłupiły ale to temat na inną dyskusję i nie wiem czy doszlibyśmy do jakiś prawdziwych odpowiedzi.

Dla mnie o tyle tvny i wszystkie inne podobne media, nie są problemem bo nie promują jakiś pojebanych haseł czy postaw.Robią burdel w bani, jak ktoś nie ma czegoś w sobie by to sobie wszystko samemu 'przeliczyć', to faktycznie zostanie takim bezmyślnym zjadaczem tego co oni tam mówią.Natomiast dla mnie nie jest problemem że ktoś jest głupi , tylko to że ktoś jest pierdolnięty

A tu już dochodzimy to prawicowej ekstremy.Polecam poczytać sobie GP, niezlaeżną.pl, posłuchać Tadeusza Rydzyka WAM, już pomijam pisowskich prominentów - zdrada, zdrajcy, media niemieckie, wszędzie spisek, wszędzie zdrajcy, rosja wróg, niemcy wróg, ue wróg - rząd nie nieudacznicy ale zdrajcy narodu nie godni podania ręki...to już jest styl bliski talibom albo hitlerowi

Z dwojga złego wolę tych lemingów ,nakręconych przez propagandę sukcesu niż ludzi nakręconych przez propagandę nienawiści i wszechobecnego spisku.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.