[ external image ]
Black Leaf znajomego + octopus precooler + cybuch z unikatowych, zajebiste akcesoria mają. Myślę, że będziesz zadowolony, ja negatywnych opinii nie słyszałem. No i niby rodzima produkcja ;)
also sprawdz http://sklepbonga.pl/ może jeszcze działają, mieli fajne niemieckie bongosy.
Aha, i co do cybuchów - większość od "wuja" to te "imprezowe", 2g idzie upchać. Unikatowe są dużo lepsze, sitko idzie dopasować, a i mniej materiału można wsypać jak się nie chce przesadzać ;)
myślę, że chyba najlepszym wyborem będzie bongo Glassic 42 cm + nasadka z wodą zamiast cybucha z tegoż sklepu:
http://www.wujo.pl/nw0951-nasadka-fajek ... -1814.html
razem wyjdzie 80 pln + przesyłka.
co o tym myślicie?
edit:
mój kolega niedawno kupił sobie 20-paro centymetrowe szklane bongo Micro, i ono faktycznie posiadało taki cybuch, że myślałem, że całe topy się tam wsadza. sitko specjalnie nie chciało się dopasować, wypadało.
http://unikatowebonga.pl/category.php?id_category=25 5mm zwykłe lodowe, 7mm droższe ale podobno można nimi rzucać
Przechodziłem dokładnie to samo, najpierw zwykłe wodno lodowe od "wuja", potem bawiłem się w precoolery boost tez od wujka, zbiłem z 3 chyba. Generalnie unikatowe + te drogie ze sklepbonga.pl są lepiej zrobione, przystosowane do palenia. Cybuch, precoolery i w ogóle lepsze wykonanie - ponad rok używania, a raczej codziennego ujeżdżania, spadania na podłogę. I dalej działają bez ryski. IMO lepiej raz wydać więcej i mieć na dłużej niż co miesiąc zamawiać paczki z cybuchami, precoolerami czy nawet całymi bongami bo sie zbiło, spadło. No chyba że palisz raz na miesiąc, sam i to w ogarniętych warunkach gdzie nie ma mowy o kolizji. To śmiało kupuj bonga z wuja. Aha, no i jak jednak kupisz tego glassica i tą nasadke to będzie potrzebna przejściówka boost, mają w cybuchach na stronie chyba.
duke01 pisze:raczej oczywiste jest, że im większe bongo tym lepsze, no chyba, że chcemy aby było mobilne. większe jest też stabilniejsze i wygodniej się z niego pali.Każdy pali inaczej a rozmiar oprócz estetycznych walorów decyduje o tym ile dymu sie zmieści.
duke01 pisze: jak z grubością szkła tych Glassic'ów? widziałem na niektórych aukcjach allegro Wujo, że na bongosach u nich kupionych ich logo jest "wtopione w szkło"? na swoim też masz? (zależy mi żeby bongos nie miał żadnych symboli konopii, wzorków tribal i innych dziwactw).
;)
pmke widziałem i nawet odpisałem :) dzięki!
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
za wszystko zapłacę 150 zł i będzie mniej więcej wyglądać jak to (tyle, ze będzie z dzbanem):
[ external image ]
tak więc z niecierpliwością czekam do wypłaty, a później na zbiory. dziękuję wszystkim za pomoc i zapraszam do dalszej dyskusji.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
No i generalnie uważam że [ external image ] to najlepsze bongo z jakiego paliłem. No, a w planach jest wymiana precoolera zewnętrznego na to cudeńko http://www.smoketown-headshop.de/Black- ... -precooler (unikatowe mają coś podobnego za dwie stówki)
Aha, UJebany, moje zdanie jest takie że od 30-50/55 cm to najwygodniejsze i najlepsze bonga. Człowiek jest w stanie ściągnąć tyle ile trzeba bez zbędnego kaszlu, większe rury typu metr to raczej zabawki, mi 60 to już za duża jest.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.