Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 21 / 0
IMO nie napisał, że żyją osobno, tylko że tak by chciał. Podziwiam Twą praworządność, ale moim zdaniem lex talionis tylko pogarsza sytuację między dwoma osobami, nawet jeśli już jest bardzo zła, a na pewno nic nie naprawi ani nie pomoże.
sqrt(666)
  • 1345 / 6 / 0
sprt3 coś tam ostry zawodnik
ja własnie wypijam cały alkohol z barku Matki.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 279 / 4 / 0
@spr1t wygrałeś internet.
... albo i nie.

http://www.youtube.com/watch?v=Vi76bxT7K6U
  • 1345 / 6 / 0
Ja uzupełnię, bo Matka w rozjazdach, tak dodam.

Bender

• 520 / 8 / 0
@spr1t3 też czasem odpierdalam matce takie numery nawet sporo gorsze (szantaże i te sprawy), ale na mniejsze sumy, bo bidni raczej jesteśmy.
  • 199 / 2 / 0
Naćpałem się gazem , zjadłem tantum rosa , kroiłem sztuki które kołowałem znajomym ,wyłudzanie drobnych kwot od starszych . Jak czytam inne wypowiedzi nie tak najgorzej ; ) .
  • 285 / 2 / 0
Ja tam tylko podkradałem kasę z konta bankowych. Familii i innym osobom ;)
  • 1345 / 6 / 0
Jak poznałeś piny / zdobyłeś kartę kodów jednorazowych or smt?

Bender

• 285 / 2 / 0
Bardziej chodzi o socjotechnikę, niż zabawy w wykradanie pinów. Można by rzec, iż ludzie sami mi przysyłali pieniążki. :)
  • 3309 / 21 / 0
Socjotechnika, czyli "nie mam na spodnie, daj kasę"?
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.