Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 54 / 0
wybierzcie mnie na despotycznego władcę a nawet hera będzie w spożywczakach
  • 418 / / 0
Coś oprócz tego masz do zaoferowania? Bo pierdoli mnie hera w spożywczaku, jak nie będzie mnie stać, zeby ją kupić, albo nie będzie szpitala do którego mnie przyjmą, jak przedawkuje. Przy wybieraniu władzy, dragi powinny być podrzędnym wątkiem, chyba że ma sie 16-18 lat i jedyne o czym sie myśli, to co dziś przyćpać.
Uważam, ze zioło nie ma narazie szans. Najpierw trzeba zmienić nastwienie ludzi do tej używki, a nie rząd, bo nawet jak rząd będzie za legalizacją to wpierdolą sie mohery pod sejm, napiszą petycje itp.(plus media będą pokazywały statystyki jak to ktoś sie upalił i włożył dziecko do piekarnika, albo inne bzdety) i rząd będzie musiał ustąpić prawdopodobnie. Może kiedyś, ale też nie wiadomo jak to sie potoczy.
Ω
  • 1530 / 9 / 0
W końcu jakaś racjonalna wypowiedź :) ważniejsze są inne sprawy. Jednak jeżeli chodzi o mj to jeszcze długo potrwa zanim coś się zmieni. Po prostu w takim układzie pewne grupy wpływu mają lepiej i tak zostnie. Póki co słyszałem o planach delegalizacji nasion (sic!), a Palikot będzie mógł zapunktować jak je znów zalegalizuje za 4 lata.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 3363 / 359 / 0
Dokładnie. Na razie polska nie ma porządnego systemu socjalnego, zus się wali, korupcja wszędzie, podatki idą na chuj wie co. Można by tak wymieniać w nieskończoność. Legalizacja to sprawa która można się zajmować gdy wszytko inne jest dopilnowane, a na razie trawa to priorytet najniższej wartości.

Inną kwestia są konopie lecznicze, tutaj potrzebny jest wywiad profesjonalny: lekarze, farmaceuci, terapeuci...
  • 1049 / 10 / 0
Tak wlasnie chca, abysmy mysleli. Nie ma nic wazniejszego nizli wolnosc jednostki! Szkoda, ze na tym forum sa zindoktrynowani.
Gdy bedziesz mial wolnosc wyboru, to problemy z pieniedzmi beda nieistotne. Istnieje wiele form alternatywnych, np. dzialalnosc wspolnot oraz wymiennosc uslug i towarow. Pieniadze to kolejne kajdany, ktore zakladaja spoleczenstwu rzadzacy i balcerowicze!
Sie zastanowcie nad tym.
  • 3363 / 359 / 0
W obecnym systemie ekonomicznym nie przeżyjesz bez pieniędzy, a jeśli cpanie jest ważniejsze od kasy, to istnieje rzeczywisty problem z daną jednostką.
  • 1049 / 10 / 0
'W obecnym systemie ekonomicznym nie przeżyjesz bez pieniędzy.' - wlasnie w takim mysleniu tkwi blad i samoograniczenie. Dlatego rzadzacy moga sobie zakazywac 'dopalaczy', podpisywac ACTA, etc. Nie pisac, a sie zastanowic nad tym, poczytac moze Bunt Miast David Harvey'a??

Zdrowko
  • 853 / 56 / 0
Przyszłość mj jest taka że będzie legalna w większości tzw cywilizowanego świata.Myślę że kwestia max 10 lat. U nas też będzie legalna tyle że na samym końcu.
Głupie PO by zalegalizowało staf(wszak to gruba kasa) ale nie zrobi tego bo większość ludzi jest przeciwko.Niestety kato landy tak mają;)

Tak więc legal u nas, gdy przyjmie się to w 'reszcie świata' a i u nas ludzie się z tym oswoją.Kwestia jakiś 20 lat.
  • 488 / 7 / 0
Moja rada: jaraj, chowaj w gacie, nie pierdol.
Działa w 100%
  • 1530 / 9 / 0
noithai pisze:
Tak wlasnie chca, abysmy mysleli. Nie ma nic wazniejszego nizli wolnosc jednostki! Szkoda, ze na tym forum sa zindoktrynowani.
Gdy bedziesz mial wolnosc wyboru, to problemy z pieniedzmi beda nieistotne. Istnieje wiele form alternatywnych, np. dzialalnosc wspolnot oraz wymiennosc uslug i towarow. Pieniadze to kolejne kajdany, ktore zakladaja spoleczenstwu rzadzacy i balcerowicze!
Sie zastanowcie nad tym.
Taa i pewnie myślisz, że banksterzy, rządzący i inni balcerowicze tak łatwo pozwolą Ci te kajdany zrzucić. Wymienność usług i towarów to nie jest rozwiązanie.
Co jeżeli nie masz dobra, które ja chcę?

gbu

Kato-land akurat nie ma tutaj tak dużo do powiedzenia jak myślisz. W tym kato-landzie bezproblemowo, do czasu, funkcjonowały sklepy z dopami, a teraz z RC. Wielu ludzi jest przeciwko innym patologiom, z którymi PO nic nie robi, a mimo to dalej na nich głosują. Mentalnośc ludzi w tym kraju jest kształtowana przez media. Wystarczy im sprzedać jedną, dwie bajeczki i to kupią. Chociaż w tym przypadku to wystarczy odkłamać rzeczywistość. Jednak tego się nie robi. Nie dlatego, że katole, a dlatego że w interesie pewnych grup jest nielegalność mj. W Polsce jest wiele przekrętów, do których dopuszcza władza. Np do niedawna państwo płaciło za magazynowanie zbóż ogromne sumy pieniedzy. Czyli nie warto było sprzedawać ziarna, a tylko je jak najdłużej trzymać. Chyba coś się w tym temacie pozmieniało. Podobnie preferowanie pewnych podmiotów gospodarczych kosztem reszty spoza układów, czy w końcu to co dzieje się w PSL. Wszyscy o tym wiedzą, każdy się na to wkurwia ale dalej idą i głosują na to samo.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.