Czyli tak, wkłuwam się w żyłę, popuszczam stazę i powoli wstrzykuje (jak nie popuszcze to żyła pęknie?). Dobrze myślę?
Nie znam się na iniekcjach, niech ktoś mi wytłumaczy, czy te niebieskie "kable" co mam po wewnętrznej stronie zgięcia na łokciu, to żyły czy tętnice?
I jeszcze jedno, można insulinówki kupić na sztuki?
Chciałem spróbować tramadolu IV.
PS:teraz są ogólnie dostępne czerwono-czarne(fakt)......kiedyś były takie pomarończowe i były masakrycznie fajne, szkoda, że teraz są rzadkością
http://www.anypositivechange.org/bvcsiALL.pdf
Jest to podstawowy przewodnik po tym jak robic iniekcje IV aby bylo to mozliwie najbezpieczniejsze. Pochodzi ze strony poswieconej "Harm Reduction" wiec wydaje mi sie, ze mozna temu zaufac. Miloby bylo jednak, jakby jakis "weteran" IV mogl rzucic na to okiem i potwierdzic, czy faktycznie sa to rzetelne informacje.
Do niedawna miałam jedynie 2 miejsca wkłucia, z czego 1 zostało ostatnio złośliwie zlikwidowane przez służbę zdrowia (zapalenie żyły po wenflonie). Gdzie się nie kłuję - cienkie żyłki pękają, robią się siniaki, albo zwyczajnie nie da się wkłuć, bo żyły uciekają spod igły jak niteczki. Używam oczywiście insulinówek, 0,4-0,45. Czy ktoś ma problemy z kruchymi żyłami?
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.