Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 438 / 6 / 0
ohYeah pisze:
po pierwsze - nie szkodzić mnie też dotyczy, bo psychologię (o ironio:P) studiuję ;}

i sobie do podpisu zabrałam :listen:
Lubię to!
ohYeah pisze:
odstawiłam b-k i włosy mi się zaczęły sypać garściami. Dopiero teraz. W ciągu było normalnie, widać, organizm z opóźnieniem reaguje, ekstra. :-/
Bo takie losy leku w organizmie już są, że w przypadku odstawienia, metabolizm jego gwałtownie przyspiesza , wynika to ze zmniejszenia sie jego stężenia w naszych szanownych organizmach, a jego metabolity muszą którędyś się wydostać z naszego organizmu i o ile na codzień zwykły wychodzić głównie z moczem , o tyle po odstawieniu głównie skórą , między innymi poty które zlewają człowieka mające ten b-ketonowy zapach . A włos delikatny jest i szybko reagują cebulki włosowe na takie intoksykację i poprostu włos odrzucany jest z mieszka włosowego poprzez powiększenie znaczące porów skóry głowy i nie tylko :)

Ale nie martw się to jest odwracalne ,lecz napewno włosków nowych wyrasta mniej . Pamietaj , że faza życia włosa rozwijającego się z mieszka włosowego to około 10 lat !! anagen 6lat -->katagen 1miesiac --->telogen 0.5 roku czyli od wypadniecia włosa, w tym samym mieszku włosowym proces rozwoju nowego włoskach rozpoczyna się po około 6 miesiącach i wówczas rozpoczynają się na nowo w/o etapy .
  • 1521 / 72 / 0
Wszystkie żale i smutne miny w tym dziale są strasznie gimnazjalne. Przecież to jest proste, że zaczynając ćpać zgadzamy się na posiadanie zjebanego organizmu. Uszu i oczu nie macie? W szkołach, w radiu, w telewizji, a nawet w formach drukowanych napierdalają jak ruskie z okopu o szkodliwości narkotyczków. Stymulanty to już wołgle, organizm dostaje po dupsku niczym opony w Tokio Drift.
tekst powyżej =/= prawda
  • 438 / 6 / 0
Satif pisze:
Stymulanty to już wołgle, organizm dostaje po dupsku niczym opony w Tokio Drift.
Zawsze jak jestem na B-k i mam b.dobrą faze niemalże rush to mi się wydaję Boże jaki to przyjemny drug,napewno mniej szkodliwy niż feta i inne wynalazki . Lecz jak każdy wie zjazd mówi zawsze co innego ... :)
Szczerze to na skutki uboczne nigdy nie narzekałem i myślałem o wyniszczeniu organizmu na opiatach i opioidach .

heh może to znak ..? %-D
  • 6157 / 431 / 12
Opiaty wyniszczają organizm dopiero przy odstawieniu, brane w ilościach zapewniających dostateczny poziom neurotransmisji niszczą tylko psychiczną "drabinę wartości" - uzależnienie psychiczne, takie tam. Stymulanty natomiast ryją organizm zaraz po zażyciu - zarówno anomaliami w neurotransmisji, jak i metabolitycznie (balans między źródłem zniszczeń zależy od ilości przyjętych prochów i toksycznością metabolitów konkretnego środka). Zejście po stymulantach nie jest w ogóle szkodliwe w powyższym rozumieniu.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 1521 / 72 / 0
Kompetentni mówicie mi tu szybko, czy zażywanie stymulantów (głównie BK, dawniej metkat, później metylony i inne serotoninergiczne) może być przyczyną ujawnienia się nadciśnienia? Mam je od niedawna, a przez ostatnie pół roku a może i trochę więcej przystopowałem z częstotliwością, z ilościami zaś niekoniecznie. Nawet rowerkiem popierdalam wszędzie gdy ładna pogoda jest i biorę suplementy różnego rodzaju, a tu taki psikus.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012 przez Satif, łącznie zmieniany 1 raz.
tekst powyżej =/= prawda
  • 6157 / 431 / 12
Sądzę, że tak.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 2428 / 90 / 0
Satif Ty jebany alkusie... to od tego ciągłego chlania dorobiłeś sie nadciśnienia %-D więc przestań zrzucać wine za to na biedne beta-ketony %-D
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1521 / 72 / 0
Przestań, dzisiaj nic nie piłem %-D
tekst powyżej =/= prawda
  • 1167 / 13 / 0
albo rozjebane nerki tez można mieć od nich nadciśnienie
  • 438 / 6 / 0
surveilled pisze:
Zejście po stymulantach nie jest w ogóle szkodliwe w powyższym rozumieniu.
Surve.. Zgadzam się z Tobą ,bo :

Stymulanty wyniszczają organizm poprzez :

Intoksykację ogólnoustrojową zaburzając bezpośrednio, bądź poprzez aktywne metabolity :
- Gospodarkę elektrolitową organizmu; zaburzenia tego typu mogą być spowodowane
odwodnienie powodujące np. obrzęk tkanek, zaburzenie pracy serca, niewydolność nerek, w przypadku długotrwałego odwodnienia także do kamicy nerkowej i zatrucia organizmu mocznikiem poprzez nadmierne zagęszczenie moczu w kanalikach nerkowych; wysalanie
- Metabolizm komórkowy;zaburzenia anaboliczne,zatrucie organizmu ciałami ketonowymi powstającymi w trakcie reakcji katabolicznych, [np.tłuszczy ];a kumulujacymi się w organizmie poprzez w/w odwodnienie zaburzenia gospodarki energetycznej ,zaburzenie czynności mózgu poprzez upośledzone szlaki metaboliczne zw. odżywczych do glukozy ,
i wiele wiele innych bo to kropla w morzu , o których wiesz i Ty i ja [chociaż przespałem 2 semestry toksykologii %-D ]

- ale tak najbardziej chodziło mi o to ,że nawet świadomy człowiek na dobrej fazie ma poprostu przebłyski superbohatera, pojawia się ta idiotyczna myśł przynajmniej ja tak miewam czasami , że jest tak dobrze, tak świetnie ,że to nie może szkodzić [chociaż w podświadomości wiem,że pierdolę głupoty,to jest to przyćmione euforią, pozorną niezłomnością]
- a kiedy pojawia się zjazd i to jest rzeczą oczywistą umysł człowieka jest torpedowany negatywnymi myślami, wyrzutami sumienia. a ja głupi czasem tak siedzę nad workiem i wiem że przyjebię ,ale znęcam się nad samym sobą ; bo wtedy czuję jakie to szkodliwe tj . na zwale, jak wszystko boli,kosci,łeb,mocz cuchnie,ubranie wali chemią i człowiek czuje się jak gówno wtedy do niego dociera jaką chemię w siebie pakuję, A wiadomo że mefedron w określonym stężeniu w osoczu krwi wykazuje taką samą szkodliwośc w trakcie odczuwania "pozytywnych" "negatywnych" efektów jego działania
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.