Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
brutalu, próbowałeś tego leku? jak to działa? w jakiej dawcy i kiedy trzeba to wziąć, razem z aco czy jakoś po lub przed?

W każdym razie, dzięki za info.
  • 2650 / 42 / 0
To jest raczej na recepte (chyba) wiec odpada.
Za duzo biegania.(Zalezy mi na tym ale nie az tak)
Jakies inne pomysly? :huh:
  • 1 / / 0
Soczewki-ot co :-)
Są takie ozdobne, niekoniecznie dla ludzi z wadami wzroku .
  • 31 / / 0
Moja matka niekiedy gdy jestem na dexie, twierdzi, że oczy mi zaraz wypadną i mam je nieźle wywalone po prostu. Wyglądam jak jakaś żaba 8-( Poza tym oczywiście źrenice jak 5złotówki - zawsze. Oczy przekrwione i zaszklone. A na zjeździe ból nie do wytrzymania. Tak mnie bolą i nawet przez kolejny dzień... Oj moje oczy i żołądek chyba najbaradziej na tym cierpią.
Uwaga! Użytkownik Kyoate nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 175 / 1 / 0
Ja ostatnio na wejściu DXM miałem... OWALNE źrenice, potem jak 5-złotówki plus lekki przekrwienie oczu
  • 648 / 1 / 0
Panie, 300 mg kodeiny i masz, Pan normalne źrenice. Tylko jazda 3x większa, ale cóż... coś kosztem czegoś...
  • 175 / 1 / 0
no ja trochę się boję kodę z DXM miksować bo niby jestem zdrowy (żadnych leków, żadnych objawów, jedna hospitalizacja w wyniku <nie w celu ćpania> wdychania oparów środka do usuwania naklejek, po jakimś 1,5 roku przerwy) a nóż widelec dostanę ataku tej kurwy astmy, przy wyższych dawkach nie przejdzie, przy niższych może i tak ale z inhalatorem w pogotowiu :-/
BTC:1GA9NVZBYY1H7pduhoPw2s8HywQYEzncm2

http://www.ermail.pl/klik/VnJfYGUF
  • 648 / 1 / 0
Chill. Zyrtec lub/i Allertec lub/i Loratan + DXM + koda i możesz funkcjonować cały dzień bez żadnej histaminy, reakcji alergicznych i zgubnych efektów. Tylko trzeba się zabezpieczyć czymś przeciw alergicznym. Powodzenia. :D
  • 321 / 3 / 0
Shuudan jednym słowem chcesz go wrypać w to w co wszyscy którzy spróbowali aptecznych specyfików się wrypali - w opiaty...

Soczewki lub leki na receptę innej możliwości nie ma. Ja jak tripowałem to raczej unikałem rodzinki, przy pierwszy razie moją mamę spotkałem ale z jej wzrokiem to nie była w stanie nic zauważyć nie normalnego.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2013 przez Dezinteglator, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Dezinteglator jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 580 / 4 / 0
zaburzenie akomodacji oka, podwójny obraz to chyba bardziej doskwierające efekty niż to, że źrenica jest większa czy oczy zaszklone? :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.