Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam,

Dokładnie za 2 tygodnie lecę do Amsterdamu, czy nie będę miał żadnych problemów z przewiezieniem w bagażu podręcznym nasion mj ?
Jeżeli ten temat się już pojawił, a na pewno tak było ale jakoś aktualnego nie mogłem znaleźć to z góry przepraszam.

Pozdrawiam,
  • 1049 / 10 / 0
Nie bedziesz mial, nasiona marihuany sa legalne i w Holandii i Polsce.
  • 469 / 9 / 0
Ale ich import już chyba nie.
  • 80 / 2 / 0
Jeśli produkt jest legalny w obu krajach, to nie ma opcji, żeby mogły się pojawić jakieś problemy.
To przecież tak samo jakby przewoził komputer, jeśli nie weźmie jakiejś ogromnej ilości to nie sądzę, żeby ktokolwiek się w ogóle tym zainteresował.
  • 1472 / 26 / 0
Niech zobaczy czy w Niemczech z nasionami w prawie jest wszystko ok bo przecież przez Niemcy będzie przewoził

pamiętam jak oglądałem w sprawie dla reportera program jak otwierali pierwszy sklep stacjonarny z nasionami w polsce to cos tam mółwili ,że w niemczech już sobie z tym poradzono trzeba by to było dokładniej sprawdzić
  • 2814 / 14 / 0
mfighter pisze:
Jeśli produkt jest legalny w obu krajach, to nie ma opcji, żeby mogły się pojawić jakieś problemy.
Na przywóz nasion konopi do PL należy mieć zezwolenie.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 2 / 0
a to przepraszam za wprowadzenie w błąd, nie wiedziałem, chociaż sytuacja sama w sobie zabawna - przewożąc towar legalny w obu krajach trzeba załatwiać zezwolenie mimo, że nie ma żadnych akcyz, ani innych podatków dla państwa z tego co mi wiadomo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.