Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
Preflowery sa ok, ale jeden krzaczek ktory mi juz zaczal kwitnac pare tyg temu jego kwiatki uschly, ale wychodza nowe pre.
Mam po usychane kwiatki nawet juz te ktore zaczely przybierac na objetosci. Rosna, rosna i usychaja :(
Co jest grane ? Jest sie czym martwic ?
i miała w tedy ok75 cm a teraz ma ok 1,30m ale szczociki nie rosna
Z tego co zauwazyłem to mam podobyny problem co kayaman, dosyc wolno powstaja, pojawiło sie pare od jakiegos tyg. a takiego wysypu wielkiego to nie ma.Zato urosła jak szalona po tych deszczach , jeden odrost ma juz 1,8m (trenning suppercropping).
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
A preflowery wydaja sie byc ok chociaz ten wlosek tez troszke brazowieje.
U mnie rowniez krzaczek rosnie nadal. Chociaz juz nie tak szybko jak bylo to wczesniej.
Rastuch pisze:i miała w tedy ok75 cm a teraz ma ok 1,30m ale szczociki nie rosnaskoro krzak rosnie, a kwiaty nie powstaja to moze za duzo N a za malo P i K maja...? jakich nawozow uzywacie?Z tego co zauwazyłem to mam podobyny problem co kayaman, dosyc wolno powstaja, pojawiło sie pare od jakiegos tyg. a takiego wysypu wielkiego to nie ma.Zato urosła jak szalona po tych deszczach , jeden odrost ma juz 1,8m (trenning suppercropping).
poźniej zaczołem nawozic florovitem (koncentrat zielony)od jakiegos 22 lipca.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.