Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Co wolisz ?

Czas głosowania minął 09 sierpnia 2006

Salvie Divinorum ( Salvinorin A )
10
50%
Marihuane ( THC )
10
50%

Liczba głosów: 20

ODPOWIEDZ
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
po paleniu z lufki(zwykłej szklanej), wypaliłem 3x 0,2 suszu(jedna po drugiej, kolega podawał do ust) i odleciałem do 4 poziomu. Trip trwał długo bo aż 25 minut po którym nastąpiły napady płaczu i śmiechu(niekontrolowanego)
pozdrawiam
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 4 / / 0
a co powiedzielibyście na zrobienie sobi9e papierosa tak 50% tytoniu i 50% salvii tak jak to można zrobić z mj :) ile takich petów trzeba byłoby wypalić????
  • 1071 / 10 / 0
palenie SD w papierosie(jak blanta) jest strasznym marnotrastwem. Za duzo salvinorinu sie ulatnia. Juz gdzies na forum widzialem ten sam wątek o który pytasz wiec radzę się dokladnie rozejzeć :)
A palic polecam z metalowej lub ceramicznej lufy z zarowa zapalara, odjazd po 2 lufach ;) na wysoki poziom.

Faktycznie, info o tym jest w Salvia FAQ (http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=49)
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2006 przez newbe, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4 / / 0
z tego FAQ wyczytałem , że salvia powinna zadziałać na nas gdy będziemy trzymać susz pod językiem i nasuwa mi się pytanie ... ile tego suszu trzeba użyć aby w ten sposób na nas podziałała ? a jeśli można ten sposób spotęgować paleniem to kiedy mam palić salvie - przed czy po trzymaniu suszu pod językiem :)
  • 1071 / 10 / 0
jesli nie masz porządnej ceramicznej lufy, to przygotuj sobie 2 zwykle, szklane, nabij je, poloz sie wygodnie, spal jedną za pierwszym razem, gleboko wciągając dym i trzymając go min 20-30 sek(wtedy poczujesz ze percepcja i postrzeganie sie zmienia), natomiast po wypuszczeniu dymu, natychmiast to samo zrob z druga lufą. Prawdopodobnie po 20 sekundach trzymania dymu zapomnisz o tym że wogule gdzieś tam jesteś, stracisz swiadomosc ciala :)

Pozatym żuć lisci(suchych) sie nie oplaca, gdyz jest to nieekonomiczne(musialbys wyżuć z 5 gram suszu przez 30 min) a spalic mozna 0,5 i miec efektywniejszy trip.
pozdrawiam
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: khozeen »
tak delikatnie konkluzjac salwia tylko z ceramiki -powaga :-) salvie w zadnym stopniu nie powinno sie porownywac do ziolka .i palic polecam raz na jakis -doslownie-czas (bo poryje wam kadlub hehe ;-) )

pozdroz :-D
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
i palic polecam raz na jakis -doslownie-czas (bo poryje wam kadlub hehe ;-) )
wiadomo ze salvie raz na jakis czas, jakby sie ja palilo czesciej to by stracila swoje znaczenie moim zdaniem. to nie jest 'uzywka na impreze' :P
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neither »
a jak jest z paleniem SD z bonga wodnego ?
Uwaga! Użytkownik neither nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Bongo ma tę zaletę, że można do niego wpakować więcej suszu/ekstraktu i łatwiej to wszystko szybko spalić. Ściągasz jedną, dwie solidne chmury i goodbye reality. Poza tym dym ochładza sie w wodzie (w sumie im zimniejsza tym lepiej, przynajmniej ja daje jak najzimniejszą) i mniejszy jest problem z utrzymaniem go w płucach.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ktulhu »
Smile pisze:
palić salvie z lufki?!
jak żyje nie spotkałem sie z nikim kto dał rade porządnie upalić sie ze zwykłej fifki
może jakieś lekkie i nieuchwytne "coś"
ale żeby polecieć do innego świata to jeszcze nigdy :P
nie palilem jeszcze Lady Salvii ale juz zamowienie mam.moze w tym tygodniu jeszcze przyjdzie :-D a co do twojego posta to twierdzisz,ze nawet ja,poczatkujacy z Lady powinienem od razu z jakiejs faji wodnej zaciagac :scared: ???dajcie znac o swoim zdaniu ;-)
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2007 przez Ktulhu, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Ktulhu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).