Myślę, że zalewając amanitki temperaturą 90 stopni, w dodatku dodającej więcej wody, tak mniej więcej dwa dwa - trzy razy tyle ile trzeba by pokryło materiał, temperatura nie spadnie niżej 80 stopni. A leżąc w takiej temperaturze ze dwie godzinki chyba zajdą w nich interesujące nas reakcje?
Mając na celu stworzenie wywaru (nie ekstraktu) z amanit, kroję ów grzyby, wrzucam do termosu, zalewam wodą o temperaturze 100 stopni C, czekam godzinkę. Otrzymuję pełnowartościowy wywar z amanit. Gdzieś się mylę?
No i chodze sobie z koleżanką na spacerek kiedy mam ciśnienie na opio-czyli chodzimy na spacerek codziennie ;-) . Mimo że w ostatnim tygodniu pada co drugi dzień,to jeszcze nie zaówarzyłęm ani jednego czerwonego kapelusza.Nawet w poradnikach grzybiarskich napisane jest że wysyp zaczyna się od lipca-myśle że za 2-3tyg będą muchomory :-)
Ale w tym roku to muchomorka skosztuje-już kiedyś go brałem(kupiony extrakt ze smartschopu w NL) i było naprawdę zajebiście-świetny psychodelik. :finger:
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.