Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1345 / 6 / 0
Witam. Pojawiam się, by wspomnieć o ciekawym zdarzeniu. W wyniku zbiegu okoliczności nie wziąłem wczoraj rano swej codziennej 20mg dawki. Dziś już wziąłem. Mam wrażenie, że lek działa 2x mocniej. Mam SUPER nastrój. Wiem, że fluo ma bardzo długi t1/2, więc teoretycznie nie powinienem poczuć dużej różnicy.
Czy myślicie, że zmiana Bioxetinu (tabletki niepowlekane), który dotychczas brałem na Fluoeksetynę Egis (kapsułki twarde, dawka ta sama) może mieć jakieś znaczenie?
Dodam, że nie napalałem się na zmianę, w ogóle o tym nie myślałem właściwie, więc placebo odpada. Po prostu wsiadłem dzisiaj na rower i okazało się, że podśpiewuję i mam wielką frajdę z niczego, ale bez sztucznej euforii, właściwej drakotykom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 187 / 2 / 0
Zanim zacząłem brać fluoksetynę, długo myślałem o tym, co wyczytałem, a mianowicie, że ten cały "mit prozacu" to jedno wielkie oszustwo i to po prostu nie działa. Jednak postanowiłem na własnej skórze przekonać się czy to prawda. I, szczerze mówiąc, muszę wyznać, że w mojej opinii (wiadomo - każdy inaczej reaguje) to rzeczywiście nic nie dało. Znacznie lepiej czułem się po sertralinie, po fluo nie zauważyłem prawie żadnych efektów.
  • 804 / 5 / 0
Ja po fluo czuję ot co głównie stymulacje i czasami głupie śmiechawy, ale teraz mój psychiatra mi zmniejszył dawkę na zmianę leku z 40 mg na 20 mg bo schudłem 6-7 kg przez miesiąc brania 40 mg, (większa motywacja do ćwiczeń i mniejsza do jedzenia ;p), a i nie polecam walić fluoksetyny nosem, pali gorzej niż etylofenidat i nie działa mocniej, ot co taki eksperyment z nudów.
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
  • 176 / 2 / 0
Na mnie fluo zadziałało tak, że od dwóch miechów palę codziennie wieczorem blancika ,a wcześniej paliłem raz w tygodniu, poza tym nic się nie zmieniło, no może milej się nic nie robi...
  • 299 / 3 / 0
Wczoraj wziąłem pierwszą dawkę seronilu 20 mg, dziś drugą. Wczoraj od samego rana miałem świetny humor, rzeczy które zazwyczaj mnie irytowały i drażniły, nie przeszkadzały mi zbytnio, bardzo przyjemnie. Dziś to samo, sam się dziwnie, czy to możliwe, że fluo zaczęło działać tak szybko, efekty miały pojawić się po 3 tygodniach, a tutaj tego samego dnia miałem świetny dzień. Raczej nie wierze w to, że to sobie wkręcam, bo jeszcze 2 dni temu, bym w tych irytujących sytuacjach, chociaż skomentował sprawę lub zaczął bluzgać, a wczoraj spłynęło to po mnie. Ten lek zacznie działać działać mocniej, za jakiś czas, bo jeżeli tak to trochę się boję, szczególnie że psychiatra powiedział, że będziemy musieli stopniowo zwiększać do 60 mg.
  • 640 / 6 / 0
Biore fluo od trzech lat po dwie kapsułki z rana (Andepin).Nie mam myśli samobójczych.Kapsułka ma 20 mg..
  • 1345 / 6 / 0
DzonLon: to chwilowe, za parę dni mega-humor minie i będzie normalnie/chujowo, a po paru tygodniach rozkręci się faktycznie, ale tak podskórnie, że możesz tego nie zauważyc. Gdy będziesz już nasączony, lekarz zwiększy dawkę, w wyniku czego działanie a-dep się wzmocni, natomiast skutki uboczne (pobudzenie, drażliwość, bezsenność) - nie powinny.

Bender

• 299 / 3 / 0
To mnie zasmuciłeś, miałem nadzieje ze ten dobry humor który mam teraz bedzie się utrzymywał, aż skończę brać ten lek.
  • 15 / / 0
siema ja po raz drugi wszamam fluo wystartowałem od dawki 20mg i jutro minie 6 tydzien i jest ok mam uczucie ze po 5 tyg zaczyna lek działa mam nadzieje ze sie jeszcze rozkreci:-)chodz moze jus jest rozkrecony ciul wie
  • 1 / / 0
Witam wszystkich. Od niedawna zacząłem brać Seronil, czyli europejską wersję znanego leku Prozac. Zacząłem od dawki 10mg, która po 4 tygodniach zażywania nie poprawiła nastroju, nie zmniejszyła lęku.Zwiększyłem dawkę do 20mg i jest trochę lepiej, choć nie wiem, czy do końca dobrze. Zastanawiam się, czy Rexetin, który brałem wcześniej przez prawie rok nie przynosił lepszych efektów. Narazie kontynuuje dalej Seronil 20mg, zobaczymy, co z tego będzie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.