Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 101 / / 0
u mnie także kilka szlak trafił,ale to przez pogodę.Z 10 dni deszcz,dziś słonko wyszło.
  • 87 / 3 / 0
Zaobserwowałem, że końcówki liści dolnych są lekko żóltawe. Na ziemi spotowej rośnie bujna roślinność wymieszana z ziemia sklepową i suszonym obornikiem bydlęcym. Podobno jest to objaw przenawożenia, pewnie azotem jak już, bo obornika nie żałowałem. Czytałem jednak, że jest to nawóz bezpieczny jeśli chodzi o przenawożenie. Może objaw ten spowodowany jest przez ostatnią pogodę co przez ponad tydzień w ogóle słońca nie było, tylko deszcze. Zaznaczam, że dotyczy to dolnych partii liści, chociaż roślinki mają dopiero ok 3 pary. Żółte zabarwienie jest leciutkie na tych końcówkach, ale wolę przeciwdziałać póki czas. Czy sądzicie, że konieczne będzie przesadzenie do miejsca już bez obornika?
Sola dosis facit venenum.
  • 135 / / 0
Revanek mam podobnie moje malenstwa rosna praktycznie na kupie gnoju %-D i mają pozólkle koncówki lisci w dolnych partach. Ja nie mam zamiaru ich przesadzac, konopia to wytrzymala roslina,jesli roslinki sa jeszcze mlode to odpusc narazie nawozy kupne typu Biohumus itp.
ps. może to byc takze skutek pogody w ostatnich 2 tygodniach która jest fatalna :-(
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 303 / 1 / 0
Niekoniecznie przenawożenie. Może być też za dużo wody, zwłaszcza, jeśli ostatnie dni cały czas padało. Ja bym zostawił jak jest i się nie przejmował. Regulowałeś ph przygotowując ziemię na spocie?
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2466 / 15 / 0
A u mnie automaty 2 tygodnie temu wystawione na out ani trochę nie urosły. No ale się poprawiła pogoda no i może będzie lepiej.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 1027 / 5 / 0
Może zmarzły/zgniły od korzeni?
  • 87 / 3 / 0
pH zbytnio sie nie zajmowałem. Nie stosowałem dolomitu ale na spocie nie występują żadne brzozy czy iglaki, a więc gleba jakaś zbyt kwaśna nie jest. Poza tym, nie jestem pewien, ale gnój chyba głównie rozkłada się do amoniaku, który na pewno jest zasadowy, a więc powinno to dodatkowo podnieść pH. W każdym bądź razie pogoda się poprawiła, więc póki co będę obserwował czy roślinkom się nie pogorszy.
Sola dosis facit venenum.
  • 2466 / 15 / 0
Teraz z resztą jest ok ale jednego automata coś mi wpierdoliło tak jak by był ucięty zaraz pod pierwszą partią liści.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 186 / 1 / 0
jeśli nie jest bardzo ususzony, to ukorzeniacz kupuj i działaj! :)
Nie dochodzą PMki.
  • 44 / / 0
Konopie do prawidłowego rozwoju potrzebują gleby o odpowiednich właściwościach. Mam tu na myśli odczyn pH gleby. Nie powinna mieć ona odczynu zasadowego, ani kwaśnego. Powinien on być obojętny, czyli około 6-7. Wystarczy zapytać w sklepie ogrodniczym o ziemię o odczynie obojętnym, albo o uniwersalną glebę do kwiatów doniczkowych. Dobrym nawozem dla konopii wydaje się polski nawóz z odchodów dżdżownic Biohumus. Jest całkowicie naturalny, a konopie będą miały substancje odżywcze i będą rosły jak 'na drożdżach'. Nie tylko odchody dżdżownic są przydatne do hodowli konopii. Dżdżownice żyjące w sąsiedztwie naszych roślinek będą spulchniać naszą glebę i utrzymywać naturalną równowagę chemiczną.
Mirror without the reflection.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.