Nazwy generyczne: Lamitrin, Danoptin, Epiral, Lamilept, Plexxo, Trigidon, Symla, Triginet, Epitigrine
6-(2,3-dichlorofenylo)-1,2,4-triazyno-3,5-diamina
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lamotrygina
Ktoś brał ten lek? Biorę to na stabilizację nastroju od paru dni. Jaka jest wasza opinia na temat jego działania?
[Lamotrygina - leiche]
ponoć to jeden z najskuteczniejszych leków przy leczeniu borderline.
no i naczytałam się dużo o skutkach ubocznych w formie zapaleń skóry - naprawdę one występują?
jeżeli tak to czy są silne i czy przechodzą same z siebie czy trzeba je leczyć?
undimensional pisze:zdecydowanie bardziej interesuje mnie to, czy naprawdę działa stabilizująco, a wahania nastroju nie sprawiają, że rozwala się wszystko dookoła?
undimensional pisze:no i naczytałam się dużo o skutkach ubocznych w formie zapaleń skóry - naprawdę one występują?
jeżeli tak to czy są silne i czy przechodzą same z siebie czy trzeba je leczyć?
od dzisiaj zacząłem łykać lamitrin [25mg dziennie, podnoszone co 2 tyg. o połowę] z racji wykrycia "malformacji naczyniowej typu żylnego w prawej półkuli mózgu"[kilka razy w życiu miałem jakieś dziwne ataki, coś jak padaczka, prawdopodobnie to przez malformację właśnie].
pytanko, czy przy stosowaniu tego lamitrinu mogę sobie pozwolić na melanż alkoholowy? Jak to wygląda z narkolcami? Można coś przywalić na spokojnie?
Wyczytałam gdzieś, że lepiej nie przesadzać z mocnymi alkoholami, prawda to czy przesada?
Co do dragów, interesuje mnie przede wszystkim połączenie z mefedronem, amfetaminą i MDMA.
Oczywiście domyślam się, jaki skutek będzie to miało dla moich nastrojów, wolałabym się jednak ustrzec przed innymi, nieoczekiwanymi skutkami ubocznymi.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.