Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 81 / / 0
Witam serdecznie. Nęka mnie od jakiegoś czasu pewna przypadłość, którą opisałem pokrótce w nazwie wątku.
Mianowicie: od dwóch-trzech lat (a może dłużej? chuj wie) mimowolnie napinam pewne mięśnie/grupy mięśni - głównie uda, brzuch i pośladki, czasem ramiona. Po chuj to robię - nie mam pojęcia. Czasem intensywnie, czasem wcale. Intensyfikuje takie zachowania z pewnością mj/hasz, ale mogą być to również wkręty moje osobiste.
20 lat, 180cm, 65kg (szczypior w chuj, niestety, mam zamiar nad tym pracować w najbliższym czasie); odżywiam się w miarę prawidłowo, jakoś tam aktywny fizycznie jestem. Palę tytoń, choć nie nałogowo (a tak mi się przynajmniej wydaje), alko nie piję blisko rok (piwko raz na jakiś czas, mocniejszych wcale), w sezonie grzybki, poza sezonem czasem jakaś tryptaminka z grupy RC, no i sporo zielonego - 2-3 razy w tygodniu wieczorami ostatnio, ale wcześniej paliłem zdecydowanie mniej, a mięśnie i tak świrowały.

Ma ktoś jakiś pomysł, co to może być i co z tym zrobić? Generalnie nie męczy mnie to za bardzo, ale dość mocno denerwuje.
Jakaś nerwica?
Delikatne natręctwa mam od wczesnego dzieciństwa, ale takie baaardzo delikatnie i w życiu nieprzeszkadzające.

Dzięki za ewentualne wypowiedzi, choć temat zapewne dość bzdurny.
  • 3216 / 394 / 0
Wygląda na tik nerwowy. Możesz iść do lekarza (na początek neurologa) to ci poradzi co z tym zrobić bo podłoże może być neurologiczne lub psychiczne.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2012 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 13 / / 0
Niedobor magnezu moze powodowac skurcze miesni.
  • 49 / / 0
Magnez.
Uwaga! Użytkownik Dillinja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / / 0
Wiem, że niedobór magnezu mógłby pewne skurcze czy tiki wywoływać, ale wydaje mi się, że musiałby to być niedobór dość poważny, żebym aż tak się czasem telepał - a, jak pisałem, odżywiam sie raczej prawidłowo. Może wybiorę się do jakiegoś neurologa, zobaczymy, co mi powie...
  • 1615 / 29 / 0
Bierz regularnie magnez przez tydzień i zobaczysz czy będzie lepiej. Może to też być na tle nerwowym, wiec jak nie przejdzie po suplementacji diety, to idź do neurologa.
  • 7 / / 0
Też tak miałam - dostałam walproinanian, wspomagająco hydroksyzynę i przeszło. Jednakowoż wizyta u lekarzaniezbędna - zaczęłabym internisty.
  • 81 / / 0
Żarłem magnez przez ostatnie 2 tygodnie, ale bez wielkiej poprawy, dalej spinam. Spróbuję jeszcze z suplementacją witamin z grupy B (głównie B6? Tak sobie przynajmniej rozmyślałem), a w międzyczasie wybiorę się do jakiegoś znachora po skierowanie do gościa od nerwów.
Dzięki za dotychczasową pomoc/opinie.
  • 1615 / 29 / 0
Jak widzisz że domowe sposoby nie przynoszą rezultatu, to udaj się do lekarza internisty. Jak ten nic nie poradzi, to chociaż da skierowanie do specjalisty.
  • 49 / / 0
Mam pytanie jeszcze w tym temacie,
Jakie jest normalne dawkowanie magnezu a jakie dla ćpaków?
Ile mam łykać dziennie żeby sie podregenrować?:)
Uwaga! Użytkownik Dillinja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.