Ostatnio wpadła mi taka rozkmina: Wszyscy mówią że makumbe powinno się pić max 2 szklanki z wywaru z 5 gramów. A powiedzmy jak by tak wypić cały garnek z wywaru z 10 gramów to co by się stało? Dawka śmiertelna marihuany to ponoć ileś tam kilo ale co sie dzieje jak sie wypali wiecej niz zwykle np. zamiast 0,5 to 5 gramów naraz?
ja mam takie objawy jak zjaram owiele za dużo, a makumba zapewnia dłuższą i cięższą banie.... :-D
wujek supra
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.