idontknow pisze:Acodin.Angela pisze:Jaki lek dostępny dostępny bez recepty pomaga w odstawianiu kodeiny??
105 mg dxm dziennie. Ogólnie pytasz o rzeczy, które można znaleźć na forum. Nie potrudziłaś się wyszukać, prawda?
Angela pisze:Słyszałam że l-tryptofan pomaga w leczeniu uzależnień
Ja gdy jestem na SSRI mam mniejszą ochotę na jakiekolwiek ćpanie, wysoki poziomem serotoniny w przestzeniach międzysynaptrycznch daje mi uczucie spełnienia(i dłuuuugo twardego jak kamień pena
Bez recepty jest tylko Dziurawiec który ma działanie SSRI. Jest sporo badań które porównują jego działanie z typowymi lekami antydepresyjnymi i wynika z nich, że ma podobną skuteczność. Zaczyna działać dopiero po minimum 2 tygodniach regularnego brania. Jeden minus to to, że zwiększa wrażliwość skóry na słonce i moga pojawiac się oparzenia jak za dużo się przebywa w pełnym słońcu.
Może być pomocny w odstawieniu kodeiny też w ten sposób, że, jest inhibitorem enzymu cyp2d6 i mniej morfiny powstanie z kody. Sprawdzałem na sobie, kodeina traci prawie całe działanie euforyczne gdy jestem na kuracji dziurawcem.
Dostępny jest w preparacie Deprim, ewentualnie można samemu kapsułkować, w sklepach zielarskich dziurawiec można kupic w formie sypanej, dużo taniej, ale skuteczność nie jest tak pewna jak ekstraktu standaryzowanego.
*mocny w sensie, leczenia depresji, dziurawiec sprawował się u mnie podobnie.
No i jak dziurawiec to tylko zimą. Latem mogą być skutki uboczne związane z ekspozycją na słońce. Nie wiem jakie bo sama się jeszcze o tym nie przekonałam ale podobno lepiej uważać.
Kiedyś brałam przez krótki czas (kilka tygodni) lek SSRI, z tego co pamiętam nazywał się Cital. Przez pierwsze dni brania czułam się jak na stymulantach, potem troszkę działanie osłabło. Dlatego dziwią mnie opinie, że to działa po 2-3 tygodniach. Na mnie działało od razu. no i w związku z tym Citalem zaobserwowałam spadek libido większy niż po kodeinie... Za to pamiętam,jak pozytywnie wpłynęło na moje życie erotyczne odstawienie tego leku, mój Gbur był zdziwiony
Aktualnie biorę regularnie lecetynę, tran i olimp stress. Regularnie ćwiczę (białko + kreatyna) i staram się regularnie wychodzić na rower/biegać. Chciałbym jak najszybciej nabrać wagi, dlatego na horyzoncie pojawił sie metanabol. Myślicie, że istnieje jakieś ryzyko interakcji 5htp + l-tyrozyny z mietkiem? W końcu wpływa on na produkcje dopaminy.
meira pisze:Zimą piłam kilka herbatek z dziurawca dziennie przez około 10 dni w celu poprawy nastroju przy jednej z prób odstawianie kodeiny. Nie zauważyłam pozytywnego działania tego dziurawca na mój stan psychiczny, chyba że miało zacząć działać po 2 tygodniach, to było za krótko. Nie zauważyłam też gorszego działania kodeiny kiedy do niej wróciłam po tych 10 dniach. No ale pewnie jak zwykle kwestia indywidualna.
meira pisze: Kiedyś brałam przez krótki czas (kilka tygodni) lek SSRI, z tego co pamiętam nazywał się Cital. Przez pierwsze dni brania czułam się jak na stymulantach, potem troszkę działanie osłabło. Dlatego dziwią mnie opinie, że to działa po 2-3 tygodniach. Na mnie działało od razu.
dlatego na horyzoncie pojawił sie metanabol. Myślicie, że istnieje jakieś ryzyko interakcji 5htp + l-tyrozyny z mietkiem? W końcu wpływa on na produkcje dopaminy.
Może jednak ten tonisol pomoże choć troszkę, spróbujemy - zobaczymy.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.