Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 120 / / 0
idontknow pisze:
Angela pisze:
Jaki lek dostępny dostępny bez recepty pomaga w odstawianiu kodeiny??
Acodin.

105 mg dxm dziennie. Ogólnie pytasz o rzeczy, które można znaleźć na forum. Nie potrudziłaś się wyszukać, prawda?
nie będę się truć drugim gównem
  • 1196 / 10 / 0
:gun:

W takim razie napieprzaj dalej tę bezpieczną kodeinę ;-)
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 638 / 10 / 0
Angela pisze:
Słyszałam że l-tryptofan pomaga w leczeniu uzależnień
Jest to prekursor m.innymi serotoniny. Pomaga w podobny sposób co leki antydepresyjne jak Selektywne Inhibitory Wychwytu Serotoniny (SSRI), zwiększając ilość serotoniny w mózgu(w uproszczeniu).

Ja gdy jestem na SSRI mam mniejszą ochotę na jakiekolwiek ćpanie, wysoki poziomem serotoniny w przestzeniach międzysynaptrycznch daje mi uczucie spełnienia(i dłuuuugo twardego jak kamień pena :cool: ). Trzeba tu wspomnieć, że nie na każdego tego typu leki działają, ale warto spróbować. Szczególnie jak doskwiera depresja, niepokój, lęki itp.

Bez recepty jest tylko Dziurawiec który ma działanie SSRI. Jest sporo badań które porównują jego działanie z typowymi lekami antydepresyjnymi i wynika z nich, że ma podobną skuteczność. Zaczyna działać dopiero po minimum 2 tygodniach regularnego brania. Jeden minus to to, że zwiększa wrażliwość skóry na słonce i moga pojawiac się oparzenia jak za dużo się przebywa w pełnym słońcu.
Może być pomocny w odstawieniu kodeiny też w ten sposób, że, jest inhibitorem enzymu cyp2d6 i mniej morfiny powstanie z kody. Sprawdzałem na sobie, kodeina traci prawie całe działanie euforyczne gdy jestem na kuracji dziurawcem.
Dostępny jest w preparacie Deprim, ewentualnie można samemu kapsułkować, w sklepach zielarskich dziurawiec można kupic w formie sypanej, dużo taniej, ale skuteczność nie jest tak pewna jak ekstraktu standaryzowanego.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2012 przez mesmerize, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 120 / / 0
Wiem, że jest taki lek tonisol i on zawiera tryptofan. Chyba jest bez recepty
  • 197 / 1 / 0
Biorę tonisol, nie powiedział bym, że jest bardzo mocny *, ale wiele razy pomógł mi w efektach odstawiennych.

*mocny w sensie, leczenia depresji, dziurawiec sprawował się u mnie podobnie.
Uwaga! Użytkownik Redver nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 1 / 0
Zimą piłam kilka herbatek z dziurawca dziennie przez około 10 dni w celu poprawy nastroju przy jednej z prób odstawianie kodeiny. Nie zauważyłam pozytywnego działania tego dziurawca na mój stan psychiczny, chyba że miało zacząć działać po 2 tygodniach, to było za krótko. Nie zauważyłam też gorszego działania kodeiny kiedy do niej wróciłam po tych 10 dniach. No ale pewnie jak zwykle kwestia indywidualna.
No i jak dziurawiec to tylko zimą. Latem mogą być skutki uboczne związane z ekspozycją na słońce. Nie wiem jakie bo sama się jeszcze o tym nie przekonałam ale podobno lepiej uważać.

Kiedyś brałam przez krótki czas (kilka tygodni) lek SSRI, z tego co pamiętam nazywał się Cital. Przez pierwsze dni brania czułam się jak na stymulantach, potem troszkę działanie osłabło. Dlatego dziwią mnie opinie, że to działa po 2-3 tygodniach. Na mnie działało od razu. no i w związku z tym Citalem zaobserwowałam spadek libido większy niż po kodeinie... Za to pamiętam,jak pozytywnie wpłynęło na moje życie erotyczne odstawienie tego leku, mój Gbur był zdziwiony %-D
Uwaga! Użytkownik meira jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 383 / 6 / 0
A czy 5 htp nie jest skuteczniejsze od l-tryptoganu? Ja właśnie zastanawiam się nad zakupem 5 htp + l-tyrozyna. Po pięciu latach kodzenia jestem ponad 3 miesiące czysty. Wiem, że to bardzo mało, ale ta depresja mnie już dobija powoli. Najgorsze są poranki i samotne wieczory.

Aktualnie biorę regularnie lecetynę, tran i olimp stress. Regularnie ćwiczę (białko + kreatyna) i staram się regularnie wychodzić na rower/biegać. Chciałbym jak najszybciej nabrać wagi, dlatego na horyzoncie pojawił sie metanabol. Myślicie, że istnieje jakieś ryzyko interakcji 5htp + l-tyrozyny z mietkiem? W końcu wpływa on na produkcje dopaminy.
  • 638 / 10 / 0
meira pisze:
Zimą piłam kilka herbatek z dziurawca dziennie przez około 10 dni w celu poprawy nastroju przy jednej z prób odstawianie kodeiny. Nie zauważyłam pozytywnego działania tego dziurawca na mój stan psychiczny, chyba że miało zacząć działać po 2 tygodniach, to było za krótko. Nie zauważyłam też gorszego działania kodeiny kiedy do niej wróciłam po tych 10 dniach. No ale pewnie jak zwykle kwestia indywidualna.
Duża część aktywnych związków dziurawca nie rozpuszcza się w wodzie, herbatka dobra jest tylko na problemy trawienne. Najlepiej kupić właśnie preparat taki jak Deprim ze standaryzowanym ekstraktem. Jak się dołoży do tego inne roślinki zwiekszające poziom neuroprzekaźników jak np. Rhodiola, czy Gotu Kola, to nie ma mowy aby nie poczuć chociaż minimalnej poprawy.
meira pisze:
Kiedyś brałam przez krótki czas (kilka tygodni) lek SSRI, z tego co pamiętam nazywał się Cital. Przez pierwsze dni brania czułam się jak na stymulantach, potem troszkę działanie osłabło. Dlatego dziwią mnie opinie, że to działa po 2-3 tygodniach. Na mnie działało od razu.
Po kilku tygodniach się stablizuje działanie, na początku są różne skoki, stymulacja też może się pojawiac, ja miałem gwałtowne zmiany nastroju.
dlatego na horyzoncie pojawił sie metanabol. Myślicie, że istnieje jakieś ryzyko interakcji 5htp + l-tyrozyny z mietkiem? W końcu wpływa on na produkcje dopaminy.
Metanabol niszczy wątrobę, nawet w malutkich dawkach, imho nie warto się bawic w to.
  • 120 / / 0
Zamierzam zrobić abstynencje niczym się nie wspomagając i to chyba będzie jakiś horror no ale cóż.
Może jednak ten tonisol pomoże choć troszkę, spróbujemy - zobaczymy.
  • 2878 / 21 / 0
Kolejnym dobrym specyfikiem jest kurkumina [h], którą dostarcza się przez kurkumę [h]- jest to iMAO niegorsze w działaniu antydepresyjnym od fluoksetyny [url], przez co równie dobrze działa na gospodarkę serotoninowo-dopaminową mózgu [url], szybciej regulując ją w okresie odstawiania. Miksujcie preparaty ostrożnie i uważnie, wspomagając się np. specyfikami z tego tematu [h], gdyż ogólnie zdrowa praca mózgu wspomoże tę chemiczną stronę uniezależniania się od narkotyków.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.