Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 1392 / 10 / 0
Jakie właściwości ma popiół? Chyba to przeoczyłem.
  • 528 / 4 / 0
Ma potas, fosfor i inne pierdoly ;)
  • 1519 / 20 / 0
dsn pisze:
Jakie właściwości ma popiół? Chyba to przeoczyłem.
A jakieś tam ludowe sposoby chyba %-D.

Więc powie mi ktoś czy ta ziemia sie nadaje czy nie?
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 283 / 2 / 0
nadaje się
  • 1392 / 10 / 0
Gość wsadził dziś do wody parę pestek i ma dylemat, liczy na pomoc doświadczonych. Jutro rano musi się z nimi rozstać na 2,5 doby, nikt się nimi nie zaopiekuje w tym czasie. Dylemat wygląda następująco: jutro przed wyjazdem, po ~17h moczenia, lepiej, aby na te niespełna 3 dni wsadził je w wilgotną watę/gazę, czy od razu do ziemi i podlał? Pomóżcie mu w tej rozterce, będzie wdzięczny. :-)
  • 528 / 4 / 0
Do ziemi, niech zadba by przez te 2.5 dnia ziemia byla wilgotna.
  • 1392 / 10 / 0
Wystarczy dobrze zwilżyć, czy np. warto przykryć też folią, czy czymś w tym rodzaju? Ciemność, czy lepiej cień? Pewnie bez znaczenia, bo nie zdążą się przebić, ale kto wie.
  • 202 / 1 / 0
Cholera byłam dzisiaj na spocie i chyba połowa jest spalona. W każdym razie koło moich zeszłorocznych dołków jest jakaś ścieżka. Nie wiem co za mendoza tam się pałęta, toż to trzeba być jebniętym, żeby przez takie krzaki się przedzierać. No nić muszę na szybkości znaleźć domek dla 2 kobietek, ktoś chce? ;P
all you need is weed
  • 1392 / 10 / 0
Może Twoja, po żniwach? :-) W grę wchodzą jeszcze sarny, co jest bardzo prawdopodobne, bo większość ścieżek w chaszczach to ich robota.
  • 202 / 1 / 0
hmm, ten spot nie jest tak daleko, żeby występowały sarny. Odnoszę wrażenie, że to jednak ludzkie ślady. Ja zawsze chodzę inaczej ;) ale nie ma tego złego już coś tam wymyśliłam.
all you need is weed
Zablokowany
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).