Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
Nie mówię, że pentedron jest jakiś super-kurwa-drug, mi np nie podszedł przynajmniej w formie małych kryształów. Zauważyłem jedynie tą zależność, że faktycznie łatwiej wchodzi po tym wiedza na następny dzień. Ja na przykład podczas działania co chwile latam do kibla się wyszczać więc nie wyobrażam sobie uczyć się na tym zaraz po wciągnięciu.
...Chyba troche przesadziłem z tym słowem - działanie... conajwyżej delikatnie smyrnięcie i to chyba lepij pasuje
- czy da radę łatwo po tym zasnąć? Biorę pod uwagę ćpanie jedynie do godziny 17
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.