Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 887 / 11 / 0
Jakieś 3 lata temu kupiłem telefon w celu następnej odsprzedaży go, po dostaniu paczki odrazu wystawiłem go na allegro, po tygodniu odezwał się do mnie kupujący że telefon został zarekwirowany jako że jest kradziony, po 2 miesiącach zostałem przesłuchany, od tego czasu cisza, sprawa się ruszy dalej czy nic z tym nie zrobią?
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2012 przez peszel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 133 / 2 / 0
Raczej nic z tego nie zrobią jeżeli to było nieumyślne , zależy w jakich okolicznościach był jebnięty , kradzież , rozbój itp .
Ale myślę ,że odpuszczą ,choć wszystko zależy od tego co zeznałeś ,od kogo kupiłeś , jeżeli na allegro lub czymś podobnym to bez lipy ale jak od ziomka to mogą dochodzić.
Powodzenia .
  • 2814 / 14 / 0
Roger[meth] pisze:
Raczej nic z tego nie zrobią jeżeli to było nieumyślne
Czytaj http://pl.shvoong.com/law-and-politics/ ... %C5%9Blne/ .
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 477 / 18 / 0
Miałem identyczną sprawę, nie możesz pęknąć, musisz iść w zaparte zarówno na przesłuchaniu jak i w sądzie. Musisz tak mówić, że kupując telefon nie wiedziałeś, że pochodzi z czynu zabronionego tj. kradzieży. Oczywiście sam fakt, że telefon był bez "papierów" mógł o tym świadczyć, ale powiedz, że miał ładowarkę, słuchawki itd., że niczego nie podejrzewałeś. Gorzej jak kupiłeś sam aparat, wtedy to już jest mocno podejrzane. Ja wyszedłem z tego cało, tylko nagana.
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.