jaka wilgotnosci i temperatura ?
jakei natezenie swiatla?
Wydaje mi sie ze moze to byc brak azotu i/lub magnezu - najczesciej brak azotu spowodowany jest zbyt niskim ph i wtedy roslina nie moze go wchłaniać.
Wszystko moze byc także spowodowane nadmiarem azotu...
Ja bym podwyzyl ph ziemi dolomitem, przeplukal ziemie wodą (w ksiazce wszelka wiedza o mary jane jest opisane jak to sie robi) chyba 3 litry wody na litr ziemi...
No i spryskiwał rośliny czesto wodą... tak profilaktycznie ;P
Weź troche sody oczyszczonej rozpusc w wodzie i podlej - tylko naprawde mało bo zwieksza zasolenie (?) ziemi z tego co sobie przypominam.
Daj łyżeczke od herbaty do wody i podlej tym wszystkie planty - ja bym nie szarżował...
Dolomitem niby też można ale on nie jest rozpuszczalny w wodzie wiec to troche czasu potrwa zanim coś da.
A na bank to nie jest przenawożenie?
Ile dni maja twoje planty? W jakich doniczkach je trzymasz?
ps: strasznie duzo zwierzat w lesie... grrr... co zrobic oprocz proszku/mydla/krwi/spoconych koszulek?
jest jakis ekspert od tego?:D :D prosze o pomoc bo depcza mi dolki... wredne zwierzeta
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.