Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 507 / 11 / 0
Lucifer, tak się zastanawiam co zrobisz jak tram przestanie działać, przejebane, będzie gorzej niż przed "kuracją"
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 1198 / 142 / 0
Bede musial po prostu skonczyc i przetrwać to. Mam znajomka, który od 8 lat juz bierze tramal, i jest na takim etapie, ze bierze jedna tabletke dziennie i nie więcej, nauczyl sie juz korzystania z tego, ale swojego czasu ostro jechał. Wszystko kiedyś się kończy wiadomo, ale fajnie ze bylo dane mi poznać Tramal to super srodek na moje dolegliwości.
  • 507 / 11 / 0
Mi tramiec też pomagał na deprechę, ale zawsze dobijałam do kosmicznych dawek i nici z terapii, skręt. 8 lat brania Tramalu, grubo, wątroba pewnie niezadowolona :-D
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 3523 / 55 / 0
Arctic pisze:
Mi tramiec też pomagał na deprechę, ale zawsze dobijałam do kosmicznych dawek i nici z terapii, skręt. 8 lat brania tramalu, grubo, wątroba pewnie niezadowolona :-D
siemasz arctic :-) 8 lat ? I to jeszcze na Ciebie działa
  • 507 / 11 / 0
Cześć Wild, jak Ci się żyje? dalej tramca hurtowo jesz? ;-) nie nie, te 8 lat to odniosłam się apropo kolegi lucifera, ja aktualnie trama nie biorę, nie mogę, leczę się snri i nawet nieszczególnie jest mi przykro z tego powodu, tramal szybko wykańcza - zarówno psychicznie jak i fizycznie, przynajmniej mnie. Wolę sobie pochrupać thiocodin i ewentualnie zagryźć benzo, można w miarę normalnie funkcjonować takim systemem
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 364 / 3 / 0
lucifer_sam pisze:
No tak tylko chodzi o to , ze ja w wakacje bralem 400 mg i bylem w kosmosie a teraz musze brac po 600-700mg zeby poczuc cos.
No ja rozumiem. Wiadomo, że po jakimś czasie, pewna niepowtarzalna składowa działania tramadolu, po jakimś czasie ulega wypaleniu.

Tak, ale raczej zboczyłeś z trasy kontrolowanego brania, które se kiedyś zakładałeś :P
I że powyzej 500 mg nie będziesz brał
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1198 / 142 / 0
nie biore ograniczam to. Biore 2-3 razy w tygodniu wiecej a tak to po 1 tabletce, nie wciagam sie w ciągi. Jednak potrzebna mi przerwa paro tygodniowa tylko jak to zrobic...
  • 364 / 3 / 0
Mhm, mi się wydaje, że nawet da się zbić tolerancję, jeżeli będziesz jadł dzień w dzień po 100, 150 mg.

Wtedy jak po 2 tygodniach walniejsz dajmy na to 400, to efekt powinien być w miarę zadowalający.

Raz tak robiłem, to zadziałało.
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1198 / 142 / 0
najgorsze jest to ze mam teraz okres w zyciu, w ktorym troche mi sie posypały sprawy i dopadła mnie deprecha. Tramal działa idealnie przeciwdepresyjnie.
  • 198 / 1 / 0
Nie zebym sie zalil,absolutnie bo szczerze nie zaluje ani chwili na tej fazie. Ale po okolo 1,5 roku brania tramca dzien w dzien poczatki 500 mg pozniej nawet 2000. Strata pracy,naprawde dobrej co najwazniejsze w dzisiejszych realiach dobrze platnej i lekkiej, rozstanie z dziewczyna bo kto by wytrzymal z czlowiekiem ktory sie wkurwia o najdrobniejszy szczegol, problemy z prawem co zakonczylo sie odsiadka i zdrowie. Dzis szamie ogromne ilosci benzo, aby jako tako funkcjonowac bo jakis tam defekt w glowie zostal.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.