Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 43 / / 0
Niezły przypał. Warto uczyć się na cudzych błędach i nie dzwonić do przypałowych osób mając ładunek przy sobie. Swoją drogą szkoda, że 4MEC wciągneli na listę pełnoprawnych narkotyków.
Ja mam bardzo silną wolę - robi ze mną co tylko chce %-D
  • 248 / 3 / 0
Szkoda mi Ciebie bo chyba młody jesteś, ale strasznie to prowizorką trąca (paradowanie z towarem po mieście, kupowanie telefonów...). Bierz dobrego adwokata, na pewno powie Ci żebyś wycofał zeznania, że to ze Słowacji (znaczna ilość, przemyt, jeszcze jeśli udowodnią, że komuś coś sprzedałes/odpaliłeś to nie miej niż 3 lata, do 5 - ART. 55) tak jak koledzy wyżej radzą - kupiłeś przed delegalizacją. Nie sądzę, żeby okolicznościami łagodzącymi była twoja dotychczasowa postawa. No cóż pewnie wakacje z duchami Cię nie ominął, powodzenia i więcej rozwagi dla innych odwiedzających Słowację.
  • 6 / / 0
No na handlu mnie nie złapali.Telefon mi zabrali, nie było tam żadnych smsów itp.Spotkałem się z nim aby kupić telefon. Zresztą on też takie zeznania złożył. Sądzicie że aż tak wysoka kara do trzech lat? Bo nie wiem czy już teraz ładować chajs w adwokata czy trochę poczekać.Polskie prawo nie precyzuje znacznych ilości.Kupiłem sobie 100g, byłem 3 dni na nartach na
Słowacji i przez te 3 dni zanim dojechałem do Wawy po zważaniu na komendzie okazało się że jest niecałe 91g, czyli
3gramy na dzień, a Prokurator napisał w uzasadnieniu że z tego można przygotować od 180 do 360 porcji ( na jakim
on świecie żyje)
  • 3309 / 22 / 0
Porcja to nie jest zużycie dzienne kogoś z tolerancją. Widać, że wzięli za porcję 250-500 mg. "Do lat trzech" to zakres, czyli nie to samo co "trzy lata".
sqrt(666)
  • 43 / / 0
Jak ktoś by się uparł to te 100g można uznać jako 1000 porcji. Zależy jak zdefiniować porcje.

Powiedz, że masz dużą tolerkę i te 100g to dla Ciebie tylko 10 porcji ;)
Ostatnio zmieniony 08 marca 2012 przez zenekcpun, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam bardzo silną wolę - robi ze mną co tylko chce %-D
  • 6 / / 0
Dokładnie tak, jeden z policjantów powiedział mi że gdyby to było 100g białka to od razu by mnie aresztowali na 3 miesiące,przy 100g mefa porcje są liczone są inaczej. Zresztą pytali mnie już po przesłuchaniu jak mnie wypuszczali z komendy na ile mi to starczy , to powiedziałem im że przy dobrych wiatrach 100g to miesiąc z kawałkiem, uwierzyli ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.