Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 43 / / 0
Niezły przypał. Warto uczyć się na cudzych błędach i nie dzwonić do przypałowych osób mając ładunek przy sobie. Swoją drogą szkoda, że 4MEC wciągneli na listę pełnoprawnych narkotyków.
Ja mam bardzo silną wolę - robi ze mną co tylko chce %-D
  • 248 / 3 / 0
Szkoda mi Ciebie bo chyba młody jesteś, ale strasznie to prowizorką trąca (paradowanie z towarem po mieście, kupowanie telefonów...). Bierz dobrego adwokata, na pewno powie Ci żebyś wycofał zeznania, że to ze Słowacji (znaczna ilość, przemyt, jeszcze jeśli udowodnią, że komuś coś sprzedałes/odpaliłeś to nie miej niż 3 lata, do 5 - ART. 55) tak jak koledzy wyżej radzą - kupiłeś przed delegalizacją. Nie sądzę, żeby okolicznościami łagodzącymi była twoja dotychczasowa postawa. No cóż pewnie wakacje z duchami Cię nie ominął, powodzenia i więcej rozwagi dla innych odwiedzających Słowację.
  • 6 / / 0
No na handlu mnie nie złapali.Telefon mi zabrali, nie było tam żadnych smsów itp.Spotkałem się z nim aby kupić telefon. Zresztą on też takie zeznania złożył. Sądzicie że aż tak wysoka kara do trzech lat? Bo nie wiem czy już teraz ładować chajs w adwokata czy trochę poczekać.Polskie prawo nie precyzuje znacznych ilości.Kupiłem sobie 100g, byłem 3 dni na nartach na
Słowacji i przez te 3 dni zanim dojechałem do Wawy po zważaniu na komendzie okazało się że jest niecałe 91g, czyli
3gramy na dzień, a Prokurator napisał w uzasadnieniu że z tego można przygotować od 180 do 360 porcji ( na jakim
on świecie żyje)
  • 3309 / 22 / 0
Porcja to nie jest zużycie dzienne kogoś z tolerancją. Widać, że wzięli za porcję 250-500 mg. "Do lat trzech" to zakres, czyli nie to samo co "trzy lata".
sqrt(666)
  • 43 / / 0
Jak ktoś by się uparł to te 100g można uznać jako 1000 porcji. Zależy jak zdefiniować porcje.

Powiedz, że masz dużą tolerkę i te 100g to dla Ciebie tylko 10 porcji ;)
Ostatnio zmieniony 08 marca 2012 przez zenekcpun, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam bardzo silną wolę - robi ze mną co tylko chce %-D
  • 6 / / 0
Dokładnie tak, jeden z policjantów powiedział mi że gdyby to było 100g białka to od razu by mnie aresztowali na 3 miesiące,przy 100g mefa porcje są liczone są inaczej. Zresztą pytali mnie już po przesłuchaniu jak mnie wypuszczali z komendy na ile mi to starczy , to powiedziałem im że przy dobrych wiatrach 100g to miesiąc z kawałkiem, uwierzyli ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.