Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1196 / 10 / 0
Rozjechane gały oczne - skutek czego? Nadmiaru serotoniny? Tak sądzę, bo noradrenaliny chyba nie.

A trudności z oddawaniem moczu od czego? Skurcz określonych mięśni w pęcherzu? Ogólnie trudności z oddawaniem moczu pojawiają się przy zażywaniu każdego opio (agonisty), ale przy tramadolu, ten efekt nie jest chyba związany z pobudzeniem receptorów opioidowych...

FeRu89 - To, że krople mogą powodować zwiększone ryzyko padaczki, czy to petit, czy grand-mal, jest pewnie związane z tym, że krople szybciej wchodzą, tym samym po kroplach jest większe stężenie tramadolu w osoczu. Kapsułki, a tym bardziej retardy, wchodzą łagodniej, faza jest dłuższa, ale mniej intensywna...

"Wchodzą lekko, nie przerywając snu..." hehe %-D
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012 przez Ugh, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 638 / 10 / 0
Ja mam problemy z siusianiem(15min na kiblu można siedzieć :blush: ) i rozpieprzonym wzrokiem dopiero przy dużywch dawkach powyżej 1g, na szczęście już tyle nie spożywam. Nigdy nie pojawiły się te problemy poniżej 400mg

Po MDMA też nie można się odlać i to czasem bardzo mocno %-D
  • 364 / 3 / 0
W ciągach problem z odlaniem się znika.Tak samo znika problem tego drugiego :-)
Jeżeli jednak ktoś wali na sportowo, to problem z siku jakiś tam występuje [ pewnie pare dobrych minut na wc póki coś sie przesączy ], zaś z drugim także [ wtedy dobre na to są czopki glicerynowe i tego typu sprawy ].

Należy pić dużo wody, soczków, jeść słodycze. Organizm wtedy nie jest zatruty [ tu rada dla ludziuf, którzy walą tramadol gramami - w sumie głupota, ale to nie ta bajka ]

+op alpry za op t
jc pw
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 250 / 4 / 0
a mial ktos z was kiedys tak, po duzych dawkach tramca usypial?? (szczegolnie w mixie z benzo).. Samo uczucie jest dosc przyjemne, po warunkiem ze nie znajduje sie w jakims publicznym miejscu.. Np potrafilem usnac w markecie podczas brania towaru z pulki, opierajac sie o pulke rekoma, a za chwile glowa :-D moze to smieszne, ale wiadomo jak to z boku wyglada, MASAKRA, zasypialem co pare minut, czasami budzac sie dopiero po upadku na ziemie, 8-( wstud jak huj.. oczywiscie po dluugich ciagach i wielu slabo przespanych nockach.. kurwa co za stan...
  • 1177 / 138 / 0
dlatego ja opracowalem sposób na to - na fazie minimum 3 kawy dziennie, to pomaga, i dodatkowo wzmiacnia faze.
  • 250 / 4 / 0
lucifer_sam pisze:
dlatego ja opracowalem sposób na to - na fazie minimum 3 kawy dziennie, to pomaga, i dodatkowo wzmiacnia faze.
ja czasami nawet 5 kaw w ciagu dnia potrafilem wypic, wiem ze wzmacnie dzialanie, szczegolnie jak wchodzi dzialanie tramadolu.. ale, po kilku godzinach czuc dzialanie o-demetylotramadolu (oczywiscie mowie o duzych ilosciach),do tego zalozmy ze mam w sobie ok 2,4 mg klona, i tak jak pisalem wyzej, slabo przespane noce... wtedy nawet kawa nie pomaga
  • 364 / 3 / 0
Kurwa ludzie.
Przecież to, że sie przysypia to najlepsze jest w tym wszystkim.
Do tego dochodzą inne sprawy tj.
-antylękowy[ no ale też bez przesady - na stado blokersów bez karku się nie rzucisz , tak jak po benzo ]
-działanie antydepresyjne
-znoszenie bólów o średnim natężeniu, ale o nie za dużej sile
-można mieć choć troche normalności w tym nienormalnym kraju

Ale! Wszystko oczywiście w ramach zdrowego rozsądku i sensownym używaniu [jeżeli ciągi to tak jak zawsze będę twardo obstawał przy swoim - do 500 mg]

To jest tylko zwykły lek przeciwbólowy, "zdrowszy" niż ketonale i inne syfy nlpz.
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 250 / 4 / 0
no przeciez napisalem ze samo UCZUCIE jest zajebiste, ta blogosc, jakbym unosil sie nad ziemia.. ale tu chodzi o takie przysypianie ze np nawet w kolejce do kasy usypiasz, albo gdy zawiazujesz buta, chodzi mi stan gdzie nie mozesz "normalnych rzeczy" zrobic, nawet podczas rozmowy z kims, slucham kogos i nagle spie, .. teraz juz takich iloosci nie wrzucam... a propos zalet tramca to chyba moglbym najebac kilka stron :-D :-D , ale to odzielny temat, i ocena subiektywna... ;-)
  • 1196 / 10 / 0
Ja tam wolę nodding po kodeinie, taki bardziej naturalny. Dzisiaj aż oczu nie mogłem otworzyć, próbuję, a tu nic, leżą jak leżały. Myślę, że tak się musi czuć człowiek po przyjebaniu mocniejszego opiatu - tylko lepiej oczywiście!
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 364 / 3 / 0
Na mnie kodeina i MST continus chujowo działały.

Tylko takie rozluxnienie cielesne. Nic ciekawego. Do tego ostro swędząca bania

tramadol bije wszystkie używki na głowę.
Choć to zwykły lek przeciwbólowy, to mam do niego wielki szacun.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".