Więc jeśli wenflon, to raczej trochę niżej, w połowie nadgarstka.
// Mi kiedyś przy oddawaniu krwi (charytatywnie), pielęgniarka wbiła igłę (duża, rozmiaru nie znam, ale z 1 mm minimum), przykleiła lekko plastrem, pompuję tę gruchę, by krew szybko wpompować do zbiornika, i po chwili plaster się odkleja, a igła z bata mi tak wyskoczyła, że aż z bólu zęby zacisnąłem. Bata mi nieźle rozjebała, aż krew się sączyć obficie zaczęła, a do tego w miejscu wbicia igły mam teraz pieprzyk, i kiedy robię sobie i.v. w tym miejscu (lewa ręka, zgięcie łokcia) muszę się wbijać obok...
Ugh pisze:To ja mam pytanie, jak wenflon jest w kablu na przegubie, to czy jak by się zgięło łapę w łokciu, to czy igła nie przebiła by bata? Chyba tak.
Igła służy tylko do wkłucia się, potem się ją wyciąga.
[ external image ]
P.S.
Wenflon to elastyczna rurka, można ogólnie zginać rękę nawet jak jest w zgięciu łokciowym i nic nie powinno się dziać, chociaż mając na uwadze mobilność doradzałbym jakieś inne miejsce na wenflon.
Jedziesz autobusem, wyciagasz koniec rurki, wkladasz do plecaka, w plecaku zdejmujesz zatyczke z igly i wlewasz towar prosto w rurke, hehe. To jest dobra opcja.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.