Więc jeśli wenflon, to raczej trochę niżej, w połowie nadgarstka.
// Mi kiedyś przy oddawaniu krwi (charytatywnie), pielęgniarka wbiła igłę (duża, rozmiaru nie znam, ale z 1 mm minimum), przykleiła lekko plastrem, pompuję tę gruchę, by krew szybko wpompować do zbiornika, i po chwili plaster się odkleja, a igła z bata mi tak wyskoczyła, że aż z bólu zęby zacisnąłem. Bata mi nieźle rozjebała, aż krew się sączyć obficie zaczęła, a do tego w miejscu wbicia igły mam teraz pieprzyk, i kiedy robię sobie i.v. w tym miejscu (lewa ręka, zgięcie łokcia) muszę się wbijać obok...
Ugh pisze:To ja mam pytanie, jak wenflon jest w kablu na przegubie, to czy jak by się zgięło łapę w łokciu, to czy igła nie przebiła by bata? Chyba tak.
Igła służy tylko do wkłucia się, potem się ją wyciąga.
[ external image ]
P.S.
Wenflon to elastyczna rurka, można ogólnie zginać rękę nawet jak jest w zgięciu łokciowym i nic nie powinno się dziać, chociaż mając na uwadze mobilność doradzałbym jakieś inne miejsce na wenflon.
Jedziesz autobusem, wyciagasz koniec rurki, wkladasz do plecaka, w plecaku zdejmujesz zatyczke z igly i wlewasz towar prosto w rurke, hehe. To jest dobra opcja.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.