Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 329 / 6 / 0
5-(2-chloroetylo)-4-metylo-1,3-tiazol
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klometiazol

Znalazłem ostatnio info o klometiazolu - pochodna witaminy B1- lek działa nieco inaczej niż benzo, ale podobnie przeciwlękowo, przeciwdrgawkowo itp. Stosowany często przy odstawce alkoholu. Podejrzewam, że może wywołać zamulenie/senność. Ciekawy jestem jak działa na stres/napięcie/niepokój itp, w porównaniu z benzo i w ogóle. Jak ktoś brał, albo miał styczność to czekam na opinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 października 2013 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 360 / 35 / 6
lek Heminevrin
przepisywany przy wychodzeniu z uzależnienia od alkoholu najczęściej.
Tak , jest to zamulacz raczej.
  • 641 / 16 / 0
bliżej temu czemuś do pramolanu czy do alprazolamu jak oceniacie?
Ciekawa substancja na zasnięcie pewnie, a mam ostatnio z tym cholerne problemy, mimo że rzuciłem sertralinę to nadal spanie nie wróciło do normy, takie cuś się przyda :-|
  • 115 / 1 / 0
Re: klometiazol
Nieprzeczytany post autor: Kliki »
Był kiedyś wątek o tym leku ale po zmianach na forum nie mogę znaleźć. Dla mnie ten lek szału nie robił i benzo są zdecydowanie przyjemniejsze ale były też skrajnie odmienne opinie. Z tego co pamiętam ktoś walił to iv. Generalnie trudno dostępny i rzadko stosowany z względu na potencjał uzależniający, pakowany w słoiki po 100 szt.
  • 126 / 3 / 0
dokładnie, na forum starym był wątek, były relacje ( w tym moja ) o cudownym dzialaniu ubocznym jakim sa nieprawdopodobnie realistyczne i pozytywne sny oraz ogólnie polepszony humor przy ogólnym otępieniu. Potencjał rekreacyjny jak najbardziej lek posiada, ale ciężko dostać, cena spora oraz nie na wszystkich robi wrażenie.
  • 8 / / 0
Lek jak dla mnie numer jeden , zwlaszcza w konfiguracji: 4x300 mg heminevrin + 1 tabletka 7,5 mg zopiklonu. Z niczym nie da sie porownac (jak dla mnie). Niestety potencjal uzalezniajacy wprost proporcjonalny do niesamowitego dzialania no i....kloetiazol jest wycofywany z uzycia , produkuje gojeszcze tylko astra zeneca (Haminevrin 300mg). sloik 100 tabs ktory w czasach gdy konkurencyjne firmy to produkowaly kosztowal 6 zeta teraz kusztuje prawie 90. Polaczenie klometiazolu izopiklonu to rewelacja , ale tak jak pisalem wczesniej uwaga. Niestety jak ze wszystkim , im lepiej robi tym lepiej wkreca.

Acha i jeszcze jedno...zejscie z ciagu klometiazolowego juz po pierwszych paru sloikach to dramat.....bez relanium , zolpidemu i paru piw bedzie slabo.

[Edit - połączenie postów. Pozdrawiam, leiche]
  • 204 / 6 / 0
Dostalem to na odstawke benzo, wiec jak to jest z odstawieniem klometiazolu? Porownywalne z benzo?
  • 36 / 2 / 0
z tego co wyczytalem na innych forach to informacja że ponoć silnie uzależnia bardziej niż benzo i barbi; szkoda że naukowcy czy lekarze nie mogą tego wszystkiego zebrać do kupy i zrobić jakąś topliste najbardziej uzależniających substancji coś typu ranking-która bardziej uzależnia a która mniej. Byłby czysty obraz na ten cały bajzel
Uwaga! Użytkownik vitalis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 266 / 19 / 0
Fpat mi w ręce Heminevrin, dopiero zaczynam to to powoli testować, ale że pod ręką też alpra/zomiren to wstrzymam się od wyrażania opinii póki co, natomiast:
http://forum.opiophile.org/archive/inde ... 5c0fe15c5a
w tym wątku ludziska się po engliszu lekko ekscetują pukaniem tego tworu - tu ciekawostka - ciekła substancja zamknięta w powłoczkach rozpuszcza plastik więc trzeba się streszczać ; D Ze zdrożnej ciekawości obadam i zdam relację. Nie będzie ona zbyt obiektywna raczej, z uwagi na moje liczne przesadyzmy z opkami i benzo. Tzw. euforię po jednym i drugim czuję się rzekomo za pierwszym razem, albo w zależności od łaski boskiej. Ja tam nie do końca potrafię zdefiniować euforię, więc tak tylko piszę. W każdym razie wszystko wskazuje na to, że lek jest dobry na odstawki downerów i nie tylko.
Ludzka morda to coś, co nakładasz jak wstajesz? Zespół nudy zdeptanych nawyków i orkiestra dęta.
  • 192 / 20 / 0
@enough
Pukał waść?
Ewentualnie ktoś może kiedyś miał okazję? Bo nie wiem czy wyjebać 100zł na to xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.