Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
Dreszcze są i bez kawy. A ciepły napój to tak jak kiedyś pisałem - jakaś dobra herbata, aczkolwiek niektóre mdłe herbaty (chociaż dobre normalnie), powodują u mnie wymioty na zejściu.
sqrt(666)
  • 880 / 23 / 0
A ja zawsze po wypiciu kawy po kodzie mam niep[rzyjemny zjazd-pogorszenie nastroju, bełty i ogolną lipe...

Najlepeij bardzo gorąca zwykła herbata(chociaż innych nie testowąłem) posłodzona normalnie zaraz po wypiciu/skonsumowaniu kody-podbija super i przyśpieszza wejście!

wypróbowałem tez tpo kakao ale bez kody i faktycznie da się odczuć zmiane nastroju... Zrobiłem z 3 czubatych łyzeczek zalewając gorącą(nie wrzaca) wodą i dolewjaąc potem trochę mleka dla smaku. Mocno posłodziłem cukrem i miodem...
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 658 / 10 / 0
Tez od zawsze popijam herbata, jak juz zarzuce i cos zjem i czuje ze wchodzi. Mozliwe ze herbata zmniejsza wchlanianie ale rownoczesnie rozgrzewa zoladek i objetosciowo poprawia wchlanianie wiec wychodzi na zero. Nie wiem?
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 420 / 2 / 0
Ja zawsze popijam ciepłą wodą, a z rzeczy których jeszcze w temacie nie było - grzane piwo albo wino w niezbyt dużych ilościach myślę że byłoby dobre w celu wzmocnienia sedacji. Chociaż nigdy nie stosowałem bo nie lubie grzanych alkoholi.
  • 3309 / 22 / 0
Ja zawsze popijam ciepłą wodą, a z rzeczy których jeszcze w temacie nie było - grzane piwo albo wino w niezbyt dużych ilościach myślę że byłoby dobre w celu wzmocnienia sedacji.
W małych ilościach powinno być OK, tylko oczywiście przy Antku odpada. Ja też nie stosowałem, bo nie lubię ani grzanych, ani jakichkolwiek innych alkoholi.
sqrt(666)
  • 15 / / 0
"Kakao powoduje zaparcia. Jeśli ktoś ostro bawi się z opio, lepiej żeby unikał napojów sprzyjających zaparciom, bo zakorkuje się na dobre." - Herbata zabiera Garbniki i one tez sprzyjaja zaparcia.
"Wiadomo, że dobrze wypić coś ciepłego na kodeinę, ale herbata odpada - garbniki hamują wchłanianie" -Garbniki tworza łaczenia z alkoidami, tylko sa one nie trwałe(Jedyne trwałe polaczenia tworza z bialkami) i szybko sie rozpadaja także herbata moze opoznic/rozciągnac działanie kody.

O ile sie nie myle garbniki obkurczaja małe naczynia krwionosne i moga powodowac mniejsza przyswajalnosc kodeiny. Dlatego moim zdaniem, przed lepiej zazyc cos co te naczynia poserza (alkohol :D)
Za ortografie i inne bledy przepraszam ale....:)

Herbata mozesz przepic gdyz mimo iz zawiera ona garbniki i wiaze sie z alkoidami to sa to nie trwale wiazania(trwalsze wiazania to garbniki+białko)i jak szybko tego nie wypłuczesz z organizmu to sie rozpadna.

Scalono. a.a.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 8103 / 914 / 0
Ja tam zawszę parę minut przed kodzeniem wypijam trochę gorącej herbaty by pobudzić wątrobę i zapijam nią Thio rozgryzione przed tym.Jak mam pusty żołądek to wchodzi w około 5-10 min,po 10 min mam już peak :). Więc to chyba mit który można obalić o tej herbacie.

Pobudzać wątrobę? Co to za bzdura/wymysł? 5-10 min. to dla mnie placebo. | idk
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: note.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2878 / 21 / 0
idontknow pisze:
% zaw. garbników w herbatach czarnych:
Spoiler:
Swoją drogą:
Krótko parzona herbata ma dużą ilość kofeiny a mało związków garbnikowych, które ekstrahują się wolniej od kofeiny. W miarę przedłużania czasu parzenia do płynu przechodzi coraz większa ilość szkodliwych w nadmiarze garbników co powoduje zwiększenie cierpkości i pogorszenie smaku naparu.
http://portalwiedzy.onet.pl/92311,,,,herbata,haslo.html
Przerzucam tutaj to krótkie info - pasuje bardziej.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 3309 / 22 / 0
Dlatego herbatę się krótko parzy, a nie czeka pół dnia, żeby wycisnąć więcej smaku ;) Zielona to z tego co pamiętam 2-4 minuty.
sqrt(666)
  • 1196 / 10 / 0
Ostatnio w TVN Style, w tym programie o żywności, kobita mówiła, że herbata parzona krótko ma działanie bardziej stymulujące, a parzona dłużej uspokajające %-D Co tam takiego sedacyjnego jest?
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.