Z gory zaznaczam ze wyrok niema nic wspolnego z narkotykami.
Zostalem skazany wyrokiem prawomocnym na rok pobytu w ZK, i tu jest moje pytanie.
Czy gdybym chcial pojsc na leczenie, to czy moge zostac zabrany z leczenia przez policje do ZK? Czy jakbym odbyl leczenie to po wyjsciu mam obowiazek stawienia sie w ZK? Czy leczenie moze uchronic mnie przed odbyciem kary w ZK? Wiem ze rok to nie jest tak wiele, ale jestem wjebanym narkomanem i wole odbyc leczenie niz odsiadywac wyrok w ZK.
Prosilbym o odpowiedz ludzi obeznanych z prawem jak ma sie wiezienie do leczenia, czy mozna leczeniem obronic sie przed zamknieciem w ZK.
W tej chwili ukrywam sie przed policja i chcialbym cos temu zaradzic.
Z gory dziekuje.
Najlepiej napisz na forumprawne.org w odpowiednim dziale, pomogą .
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.