Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 189 / 5 / 0
Odświeżę trochę wątek, bo mam do Was małe pytanie. Od ponad miesiąca jem 200 mg raz dziennie z rana. Mam to przepisane tak po trochu na wszystko, na co jest sulpi przepisywane:D Ale nie w tym rzecz, chodzi o to, że zawsze coś mi się śni w nocy:/ I nie są to przeważnie przyjemne rzeczy, tylko jakieś chore koszmary:/ Da się temu jakoś zaradzić?? Też tak mieliście?? I tak mam przepisaną dawkę 400 mg, ale staram się ograniczyć tablety do minimum. Co mówicie, szamać te 400, czy raczej zmniejszyć np. do 100 mg? Lekarz twierdzi, że to pewnie nie od sulpi tzn w ogóle nie zczaił bazy (jak to oni z resztą)
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2011 przez maniexxxX, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 216 / 6 / 0
myślę, że to jest tak:
albo sulpiryd albo spokojny sen.
może dołóż sobie fluoksetyny a jeśli nie możesz uzyskać rp to przynajmniej melatoninę co może wpłynąć na treść snów...
  • 83 / 2 / 0
jestem aktualnie na Sulpirydzie. Lek jak dla mnie świetny w ogóle nie ciągnie mnie po nim do alkoholu. Takze polecam go ludzia majacym z nim problem. Co do działania, to trochę płytszy sen, dużo snow. Ale ogólnie rano wstaję się wypoczęty. Poza tym mniej się myśli o problemach. Działania aktywizującego nie zauważylem jak narazie zadnego ale może przyjdzie z czasem. Dopiero pierwszy tydzien biorę w dawce 100mg. Ze skutków ubocznych, to tylko zwiększony apetyt. Nie takie złe te neuroleptyki, jak je piszą. Pzdr
  • 2 / / 0
Jak to zadziala na osobe bez przychoz? W jakich dawkach dziala aktywizująco?
EDIT: czego nie mozna brac podczas terapi na sulpirydu? INteresuje mnie przedewszyskim co z tryptaminami i amfetamina?
Jak to sie laczy z benzodiazepinami?
  • 83 / 2 / 0
Dawki do 300 działają aktywizująco. W większych dawkach lek zmenia profil działania. A co do łączenia, to ktoś już pisał wcześniej. Wystarczy przeglądnąć wątek.
  • 373 / 3 / 0
Zawiodły mnie wszystkie SSRI, TLPD i inne gówna.
Spróbowałem więc grupy neuroleptyków, mianowicie Sulpirydu.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, pierwszy tydzień tylko 100mg/d tak sobie, lekki efekt w stylu chęci do życia.
Teraz wziąłem dziś 200mg i wesoły jestem, głos mi tak nie drży już co przy mojej nerwicy jest jednym z objawów. No ogólnie czuje się o wiele lepiej!!!! Aż nie mogę uwierzyć bo jestem naprawdę ciężkim przypadkiem z ciężką nerwicą. Aż się płakać z radości chce lecz zdaje sobie sprawę, że to co dobre szybko się kończy no ale kto wie! :)
Spróbowałem sulpi chyba dzieki forum :)

Dziś jest super, oczywiście nerwica i depresja dalej siedzi ale w dużo mniejszym natężaniu, już mi tak głowa nie pęka i nawet do ludzi chce wyjść :) Uffff...
  • 247 / 2 / 0
Widziałem że mam tego kilka opakowań w domu.
Stąd moje pytanie jak to wygląda przy spożyciu ewentualnie z alkoholem? Kilka piw itp, oczywiście nie w tym samym czasie, ale ileś czasu po wzięciu tabletki.
No i tego w temacie nie było ile czasu utrzymuje się jakiś efekt od wzięcia? Mam na myśłi branie rekreacyjne.
  • 373 / 3 / 0
Kurde nie pamiętam jaki on ma okres półtrwania ale nie za długi pamiętam.
Jeśli weźmiesz rano to wieczorem pewnie możesz chlać bo czas półtrwania na bank się już skończy. Zależy też jakie dawki wcinasz.
W dawkach do 300mg zwiększa ilość dopaminy zamiast blokować receptory i aktywizuje. Powyżej 300mg antypsychotyczny.
Nie wiem tylko, czy jeśli zwiększa ilość dopaminy to nie może wystąpić czasem groźna interakcja z alkoholem bo alko też znacznie zwiększa.
Przydałby się to jakiś fachowiec hehe
  • 192 / 4 / 0
kulunkele pisze:
? Mam na myśłi branie rekreacyjne.
Sulpiryd nie ma żadnych efektow rekreacyjnych.
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 216 / 6 / 0
Abraxas pisze:
kulunkele pisze:
? Mam na myśłi branie rekreacyjne.
Sulpiryd nie ma żadnych efektow rekreacyjnych.
Także pomieszany z alkoholem nie jest fajny.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.