wszystko zalezy od szczescie a wysilek tylko zwieksz aprawdopodobienstwo tego szczescia Morzesz charowac jak wol byc intelgetnym madrym pracowitym dobrze urodzonym czlowiekiem ale znajda sie okolicznosci ktore pominmo twoich staran zrobia z ciebie menela. i vice wersa
Przeciez Lepper to zwykly prymitywny rolnik a kim jest na polskiej wsi mozna znalesc tysiace takich ludzi jak on z wieksza inteligencja wyksztalceniem i wiedza i ktorzy byli rownie ambitni co on ale niestety byli zbyt glupi w pewnych momentach lub byli zbyt uczciwi aby wybic sia tak jak on
NiViX pisze: Przeciez Lepper to zwykly prymitywny rolnik
dlaczego pale?? bo swiat nie jest kolorowy, zycie nie jst kolorowe i uzywki sprawiaja, ze na pewien czas mozesz o tym zapomniec.. oderwac sie od codziennosci....
Za duzo wolnego czasu, nuda, monotonia, szare blokowisko... sprawiaja ze cche zapalic... ze chce choc na chwile opuscic to "straszne miejsce"....
Niestety.. uzywki sa dla ludzi, ktorzy znaja siebie, wiedza na co moga sobie pozwolic, a na co nie, nad czym moga zapanowac a nad czym nie...
Jesli cos wymyka sie spod kontroli staje sie niebezpieczne, nie tylko dla Ciebie samego, ale rownziez dla Twojego otoczenia.... nie majac nad czyms kontroli zaglebiasz sie w "cos" bardziej i bardziej...
Wszystko jest dla ludzi, jednak to czlowiek musi odpowiednio dysponowac darami jakie daje nam swiat...
dlatego jesli cos jest ponad moje sily, nie zabieram sie za to...chociaz ciekawosc, niejednokrotnie sprawia, ze nie bierzemy pod uwage wszystkich aspektow danego "zagadnienia".... czasami decyzje sa zupelnie spontniczne, nieprzemyslane... i rozne bywaja tego skutki...
Dziwne...
Pisze tutaj takie rzeczy, chociaz sam jestem zniewolony przez nijaka Marysie.... jednak uwazam sie za czlowieka o mocnej psychice, ktory jesli trzeba potrafi na swoj sposob, poradzic sobie z problemami (niestety w swojej walce jestem sam... co sprawia, ze niektore problemy staja sie duzo ciezsze do przezwyciezenia)...
Niesttey.. czasami potrzebuje bozdzca, kopniaka w dupe ,zeby sie otrzasnac... (czasami przychodzi on zbyt pozno :/ )
Poza tym.. uwazam, ze na PEWNE tematy nie ma sensu rozmawiac z osoba, ktora tego "czegos" nie doswiadczyla, bo zeby moc powiedziec "jak to jest" trzeba to przezyc samemu.... (fakt... czesto wystarcza nam opinie osob, ktore juz doswiadczyly pewnych rzeczy.. jednak to nie, to samo; opinie innych osob pomoga nam tylko zobrazowac pewny stan rzeczy, sprawic, ze bedziemy mieli o czyms wieksze pojecie... ale to wszystko...)
przyklad... w katowicach zawalila sie hala... w ytv byla pokazana pewna kobiieta, ktora stracila chyba 4 osoby z rodziny.. i co... ja mam jej powiedziec ze wiem, co czuje?? ze wiem jak to jest?? mam ja na sile pocieszac?? (pomimo tego , ze nigdy nie dosiwadczylem czegos takiego).. bzdura...
Czytajac posty, zauwazylem iz zostal poruszony temat Boga... no coz.. ja w Boga nie wierze z roznych wzgledow (nie dlatego ze zostalem tak wychowany- moi rodzice sa wierzacy) Moze jakbym wierzyl w Boga, moglbym pewne rzeczy zrzucic na niego... tylko czy wtedy nie byloby to zbyt proste??
hmm.. mam nadzieje ze nie wprowadzilem zbyt duzo chaosu w tym poscie.... jednak wydaje mi sie iz jest on czytelny ;) (przynajmniej dla mnie :p :p ) jesli nie... nop coz... poprawie cos jesli bedzie trzeba ;)
Zresztą (kto zrozumie ten wie o co chodzi [duh]), o wiele lepiej się robi servitora mocnego, kiedy możesz zobaczyć słup energii, z którego go formujesz i zobaczyć jak się polecenia wkodowują.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
kurwik mówiący o DXM: D
W sumie to chyba nawet pasowałaby mi taka metoda samobójstwa (gdybym kiedyś chciał się zabić). 1500 mg DXM...
Niedługo Święta! Ćpaj nie wymiękaj! ; )
nie ma bad tripów, jest tylko jazda bez trzymanki.
to dopiero jest filozofia
one love
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.