twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
no jeszcze wczoraj przesadziłem w nocy :P co dziwne to WW mi sie trzyma lepiej od EB - bo tej juz rozjaśniały liście od samyh czubów aż po ih środek i sie wywróciła[nie przelewam jej] ale ją podparłem, moze z tego wyjdzie :]ale jak nie to trudno mam 9 małyh sztuk co 3 dni temu wyszły z ziemi i sobie myśle, że odrazu jej przesadze do większyh żeby puźniej nie mieć tyh samyh problemów.Doszedłem do wniosku ze doniczki torfowe to wcale nie jest dobre rozwiązanie :P dzięki za porady
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
to jest właśnie ta moja hora roślina [EB], której po przesadzeniu nawet nie przeszło, oceńcie po tym zdjeciu czy da sie ją jeszcze uratować , a jak tak to jak , zaraz dam zdjeciu WW której przesadzenie dużo pomogło i zaczeła sie szybciej rozwijać. A były w tym samym czasie sadzone, pisane wyżej kiedy :D
  • 122 / / 0
oto ona, [wyleczona], mógłbym ją dać tak za tydzień na out?? bo wiekowo to niby mógłbym , ale po wyglądzie ??
  • 155 / 1 / 0
Pryk-u pisze:
podstawy przeczytane:] ziemia [ph] jest dobra bo ziemia jest ze sklepu , ph od 5,5 do 6,5 wiem ze lepiej jest w okolicah 6,8 do 7 ale to co mam to raczej nie powinno im tak bardzo przeszkadzać , bo wiele osób z tego forum trzyma w takiej ziemi.
przy ph 6,8-7 jest najlepszy dostep do pierwiastkow a mniejszym/wiekszym przedziale jest ograniczony dostep do nich. Moze np pobierac 2 z 5 potrzebnych i taki masz bonus
"pod żarówkami sie nie uprawia roślin" -pod lampami, ale takih nie posiadam, więc czy odpuścić sobie wogule opcje z tą żarówką, bo i tak nie pomoże?? czy zostawić ją tak na dzień , dwa?? może sie aż planty tak strasznie nie wyciągną
kady mowi ze nie ma sensu pod zarowka, wiec i ja tak powiem. Kup sobie chociaz jedna energooszcedna, chyba masz do 20 zeta co. :)

dalej nie pisze bo i tak zbednie bede pisac, nie chce mi sie czytac :-P
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / / 0
Piszę o tym raczej jako ciekawostka. W okresie wakacji wcale nie zamierzenie wyrosła mi konopka w doniczce do której ot tak sobie wrzuciłem byle jakie nasionko. Spodziewałem się, że zwiędnie po miesiącu ale ona dalej rośnie i wygląda tak: http://pokazywarka.pl/p9fdh8-2/
Śmierdzi dość mocno, jak widać na zdjęciach ma jakieś kudłate "wiechcie", jest mała i cudaczna z niedorozwiniętymi liśćmi ale trzyma się dobrze pomimo, że stoi w pomieszczeniu gdzie w dzień temp. waha się koło 20 st.C, a w nocy spada do około 10 st.C.
Światła ma nie dużo.
Ciekawi mnie jak w takim przypadku poznać kiedy można by ją wypróbować. Nie spodziewam się chuj wie czego po tym dziwolągu ale skoro już rośnie i w końcu zdechnie to nie zaszkodzi ususzyć i wypalić.
Naturalnie.
  • 463 / 6 / 0
jak urosnie na 20cm to ja bymnie palił bo to musi zakwitnac zeby był sens spalac.
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 3 / 0
Przecież ona już kwitnie. :)

Te, jak to określiłeś, "wiechcie" to właśnie słupki kwiatowe. Co to za geny? Konopie to jednak wytrzymałe rośliny. :)
Nie spodziewam się chuj wie czego po tym dziwolągu ale skoro już rośnie i w końcu zdechnie to nie zaszkodzi ususzyć i wypalić.
Może jeszcze dałoby się coś z tym zrobić, ja bym ją wstawił gdzieś do ciemnej szafy z paroma świetlówkami i naświetlał 12h dziennie, tak przynajmniej przez miesiąc. Roślinka ma ewidentnie duuużo za mało światła, dlatego taka wyciągnięta.
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: JJIIMM »
Heh ma mało światła bo stoi na parapecie zimową porą. chyba jednak bez sensu byłoby ładować do szafy pod świetlówki takie byle co. Wiem, że kwitnie jeszcze w zeszłym roku zawiązała kwiat na szczycie, a potem po bokach. Dziwi mnie, że zniosła zimę, zniosła brak światła, zniosła zimno... Szczęściara ;P przestawiły jej się cykle i miewa humory... Ogólnie nie chce mi się i z wielu powodów nie zamierzam bawić się w świetlówkowe uprawy, raczej interesuje mnie outdoor. Wykiełkować, wyjebać na dwór - niech rosną. jednak zanim nadejdzie czas kupowania drogich, dobrych nasion minie trochę czasu :P Outdoorowe rodzaje dobrze sobie radzą same jak mniemam, jeśli na początku zadba się o nawóz i dobre miejsce...(?) Pamiętam jak by to było dziś... :] kiełkowanie nasion "chujwieskądichujwiejakich" takie marne wyrosły na dworze ale przyznam się, że nie dbałem, dostały kału konia i dziczały. Za to w foliówce wybujały na kompoście ciotki Sabiny piękne i jędrne. :D Lecz przyszła trąba powietrzna i rozjebała pół miasteczka z foliówką włącznie :] ech, ech, ech. Może przy okazji ktoś podrzuci nazwę konopki która świetnie się sprawdza w plenerze pod kątem plonów i wytrzymałości? Wiem wiem... nie ten temat... Ale ja tak lubię pisać posty :P Grzybów nie ma - nudzi mi się.
Naturalnie.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zielarz »
Moim zdaniem ruderalis skunk albo passion#1

PS. Zimo wypierdalaj bo trzeba sobie miejscówki przyszykowac:P
  • 58 / / 0
Nieprzeczytany post autor: JJIIMM »
Co do moich dziwnych, zimowych sadzonek: liście zaczęły się przebarwiać na bordowo-zielony kolor. Śmierdzi trawskiem jak trzeba :] chyba niedługo czeka je dekapitacja.
Naturalnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.