Wszystko co ma piracetam np. Nootropil jest na recepte, wiec jak nie masz starych lekarzy albo jakis Twoj dobry kumpel nie ma to bedzie ciezko. Bylem dzisiaj w 5 aptekach i nie sprzedali. Ale wiesz- moze w 10 albo w 15... Mowic chyba trzeba ze dla babci bo ma problemy z pamiecia. :D Albo ze dla Ciebie ale czemu i po co nie pamietasz... :D
zauwazalnym skutkiem, ze weszlo Ci dobrze i mozesz sie uczyc jest to ze mniej wiecej 2 godziny po drugiej serii wziecia sudafedu mozesz odczuwac punktowy dotyk na uszach, nadgarstkach i dolnych partiach plecow. ja tak mam. acha no i zyly i dlonie robia sie troche granatowe i widac je mocniej. moze to ten ester grapefruitowy czy jakis, moze moja alergia czy dieta. jesli zauwazyles cos podobnego- pisz. a jak ktos moze to niech to wyjasni najlepiej ze srodowiska lekarskiego.
a co do tych skutkow ubocznych to w uszach mnie swędziało ale sobie wyczyściłem i przeszło a tak to nic mi nie dolega, może za mało wziąłem bo tylko 3tabsy ale i tak czuje działanie wystarczające.
yam'teoretyk pisze: w uszach mnie swędziało ale sobie wyczyściłem
Mnie to w miare sprawnie pobudziło i zmotywowało do nauki. teraz już tylko sam Piracetam bez efedryny i też jest dobrze.
codeine pisze: Też polecam piracetam (2,4 grama na dobę). Mimo to, że prawdopodobnie eliminuje działanie kodeiny :/
Właśnie się uczę do maturki :)
o ile do nowej matury trzeba w ogóle się uczyć...=] a z doświadczenia wiem że nie trzeba=]
Postanowiłam mówić jaknajmniej, bo kiedy już zaczynam coś mówić, to zaraz zapominam o co mi chodziło, w związku z czym zazwyczaj konczę swoją wypowiedź na pierwszym słowie zdania:) Zdecydowanie wolę pisać, jest łatwiej.
edit:
no rozszerzone arkusze sa już przejebane. Powinien byc jeden arkusz o większym poziomie trudności albo więcej zadań a nie takie kombinacje.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.