Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 475 / 17 / 0
Nie no spoko. Jakby byly na rozowa to nie wypisalaby wogole. Sama sie zdziwila,po sprawdzeniu w necie , ze jest juz na biala recke.
luminal_100
  • / / 0
Re: Substytuty
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
Ja zapisałem się na terapię żeby dostać bupre ale psychiatra niechce wypisać Kurwa mówię że chciał na tym schodzić z t a ona mówi żeby redukować dawki może teraz Pojde 3raz i może dostane bo pani psycho miala się dowiedziec o buprze więcej od kolegow po fachu więc zobaczymy
  • 168 / 2 / 0
siemanko, obecnie mieszkam we wloszech, tam bez problemu dostaniesz metadon lub subutex/suboxone, w dawkach jakie chcesz. ja bylem 6 mc-y na subutexie, (8mg na dobe), potem powoli zjezdzalem i w ciagu 1mc-a wyzerowalem sie bez problemu. metadon to syf, uzaleznia jak chuj, wchodzi w kosci, a detoks trwa ok. 1 mc-a, po buprze, nie masz praktycznie zadnych objawow abstyn. wole bupre (wiem co mowie bo przez 6 mc-y pilem tez metadon) pozdro
  • 906 / 75 / 19
kerouac - no co Ty? Po 6 miesiącach tak łatwo zszedłeś? O co tu chodzi? Ja nie mogłam redukować o 01.mg na tydzień tej bupry, bo chujowo było.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 6 / / 0
Nie jest to pytanie zadane z czystej ciekawości. Sam muszę odpowiedzieć sobie na to pytanie. Jak sądzę jednak nie tylko ja stoję przed taką decyzją. Również nie tylko ja, ale mnóstwo osób pozostaje z tym problemem sam na sam. Myślę sobie że to forum np. może także udzielić odpowiedzi, coś nas ten temat powiedzieć ? W internecie nie ma odpowiedzi na to pytanie. Co więcej; nie tylko nie ma odpowiedzi, nie ma także realnej podpowiedzi - choćby nie wielkiej. Jest sporo osób uzależnionych, którzy nie mogą otrzymać odpowiedzi. Częściowej choćby. Mam na myśli która "substancja" jest bezpieczniejsza i dlaczego, która bardziej negatywnie wpływa na libido?
Po za tym która bardziej uzależnia?
Jakie są między nimi głównie różnice?Itd...
Dodam iż jestem uzależniony od Opatów (głównie Tramal) i stoję przed taką poważną decyzją.
Dziękuję za zrozumienie i mam szczerą wiarę że i wasze odpowiedzi i wiedzę!
:uwaga:
 ! Nie używaj wielkiej czcionki
Post traci na czytelności jeśli każda litera ma wielkość pięciozłotówki. Następnym razem WARN!
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2020 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: j/w + przeniesiono do odpowiedniego wątku
PiotrPaS
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.