Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 634 / 4 / 0
Kawa nic nie da.

Wrzuć w to jakieś mało widoczne miejsce, które nie rzuca się w oczy i które nie będzie blisko Ciebie - tak abyś mógł to bez przypału schować i wyjąć kiedy będzie taka potrzeba. W najgorszym wypadku stracisz stuff, ale pozostaniesz czysty.
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / / 0
NeverRewarded pisze:
Kawa nic nie da.

Wrzuć w to jakieś mało widoczne miejsce, które nie rzuca się w oczy i które nie będzie blisko Ciebie - tak abyś mógł to bez przypału schować i wyjąć kiedy będzie taka potrzeba. W najgorszym wypadku stracisz stuff, ale pozostaniesz czysty.

Dobra pokombinuje coś , ale z tą kawą to od wielu typów słyszałem że działa.
Na jednej z planet układu słonecznego
Siedzę z koleżką, kopcę blunta grubego
Co z tego, że niejeden widzi w tym coś złego
Rada - masz swoje życie, odpierdol się od naszego
  • 4024 / 375 / 953
Ekhem, temat jest w dzialePrawo, zatem nie o patentach różnorakich, a o aspektach prawnych winno się tu dyskutować.
Hashek pisze:
Czy naprawdę mogą przeszukiwać nas i czy jak poprostu będe miał w gaciach to coś się stanie ?

Tak, w tym kraju Policja może w praktyce przeszukiwać kogo chce. Nie stanowi dla nich problemu sporządzenie w razie czego po fakcie notatki służbowej zawierającej informację, że anonimowy informator wskazał Ciebie jako sprawcę strasznego przestępstwa posiadania przy sobie ziela konopi innych niż włókniste.
  • 2814 / 14 / 0
Środki transportu publicznego są specyficznie regulowane w kwestii przeszukiwania z tego co pamiętam. Podawałem 2-3 główne akty to regulujące w konkurencyjnym temacie. Przejrzy ktoś o środkach transportu publicznego,statkach itp.?
Kontrola psem raczej nie jest przeszukaniem. Dopiero po wskazaniu przez psa są podstawy do przeszukania.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / / 0
PcP pisze:
Środki transportu publicznego są specyficznie regulowane w kwestii przeszukiwania z tego co pamiętam. Podawałem 2-3 główne akty to regulujące w konkurencyjnym temacie. Przejrzy ktoś o środkach transportu publicznego,statkach itp.?
Kontrola psem raczej nie jest przeszukaniem. Dopiero po wskazaniu przez psa są podstawy do przeszukania.

Jeszcze mam pytanie takie zupełnie z ciekawości : Czy jeśli pies by wyczuł coś , z tego co wiem to policja może do bokserek/majtek przeszukać a jak tam bede miał schowane zioło to co ? odpuszczą ?
Na jednej z planet układu słonecznego
Siedzę z koleżką, kopcę blunta grubego
Co z tego, że niejeden widzi w tym coś złego
Rada - masz swoje życie, odpierdol się od naszego
  • 3449 / 130 / 8
Nie, nie odpuszczą. Mają prawo Ci przeszukać także bieliznę (musi to zrobić osoba tej samej płci co Ty). Wyglądasz na piętnastolatka zafascynowanego światem narkotyków, który zamiast ruszyć głową albo googlami wypytuje na forum o jakieś pierdoły.
  • 47 / / 0
Nie dalej jak przedwczoraj dwóch moich kumpli siedziało sobie na ławeczce na mocnym kacu po imprezie alkoholowej dzień wcześniej. Podbili panowie policjanci, znajomi zostali wylegitymowani i przeszukani - nic nie znaleziono, bo nic nie mieli. Niestety, kumple byli mało ogarnięci i nie wzięli od funkcjonariuszy żadnych danych. Czy w takim wypadku jest sens pisać jakieś zażalenie? Jeśli tak, to gdzie je skierować - duże miasto, komend wiele... Co w takim zażaleniu należy zawrzeć (to też na przyszłość się przyda) - może jest gdzieś jakiś wzór?

Dodam, że później widzieli tych samych policjantów przeszukujących inne przypadkowe osoby... Strach się bać normalnie.

Aha, zapomniałem też dodać, że przed przeszukaniem "dobry policjant" proponował im, żeby wyrzucili do kosza, jeśli coś mają. Zgodnie stwierdziliśmy z kumplem, że nie wyrzucilibyśmy w takiej sytuacji, gdybyśmy coś mieli. Czy słusznie?

Scalono-K.P.
Szukam chłopaka ;]
  • 825 / 14 / 0
Haha no raczej ;)
  • 685 / 10 / 0
przecież jawnie im zaproponowali żeby wyjebali przypał to oni na to nie będą patrzeć. Może byli jacyś w porządku i ktoś na nich doniósł. :D
  • 154 / 1 / 0
Ey ludzie, luudzie póki jeszcze mozna 9połaczyć przyjemne z pozytecznym).
Ja takiego manewra próbuje odpalić, mianowicie zarejestrować sobie furkę jako "bankowóz" (-22% vat), są 2 główne warunki:
1. Samochód musi posiadać nawigację GPS ( taka ukryta w razie kradzieży, to akurat na +, bo fura bedzie z lepsiejszej półki).
2. MUSI POSIADAC SEJF WRZUTKOWY (sejf wrzutkowy to taki jak jest np. na stacjach benzynowych - kto pracowal ten wie, ze wrzuca sie od goru a klucz/kod ma tylko jedna osoba).

Ja już sobie znalazłem taki, który wstawię w moim Mercedesie CLK 270 (2007 rok) w podłokietnik (bo na co mi w podłokietniku dziura na pierdoły, jak tam dużo miejsca w półeczce za biegami, pod kierownica, w drzwiach i jeszcze wielki, chłodzony schowek).

Samochód rejestruję na emerytowanego funkcjonariusza służb mundurowych (nie powiem jakich, ale wiadomo o kogo chodzi), siebie dopisuje jako wspołwłasciciela i jeszczę bedę mógł skorzystać z 60% zniżki na ubezpieczenie :D

Coś czuję, że odkąd kupię mojego "black benzo" to będą niezłe jaja (a co jak, jakiemuś idiocie przyjdzie do głowy otwierać taki sejf - bo powiem że klucze sa załozmy z wspolwlascicielem na 2 koncu europy)?
Wysadzi mi AT sejf w samochodzie, gdzie będzie zamontowany zbiornik paliwa i mozliwe ze dodatkowo LPG (bo przy dzisiejszej cenie benia, nie bede jak idiota płacił 2 razy tyle za taką samą ilośc przejechanych kilometrów).

No życie pokaże, może nawet powstanie 1 trzewy TRIP RAPORT który przebije te wasze loty na kartonach "z rowerkiem", podjebanymi ważkami :D

Pzdr ćpakuny :D
Uwaga! Użytkownik FuckFriendz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.