Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 59 / 0
Z tego co się wypytałem (przy okazji zamówiłem próbki) to te filtry mają 10µm (dziesięć :scared: ) i możliwość filtrowania tylko w jedną stronę .

Nie wiem czy takie super do i.m. %-D .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 2814 / 14 / 0
Są igły do pobierania leków z mniejszymi filtrami. Jak się sprawują do Waszych zastosowań?
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 59 / 0
Testowałem te Apothicomy. Roztwór idealny czysty, kompletnie nic nie pływa, gdzie po filtrach z waty było widać jakby malutkie drobinki kurzu czy czegoś podobnego.
  • 475 / 6 / 0
U mnie zawsze unikano strzykawek z tłokiem z gumy, bo guma po którymś tam razem traci swoje właściwości i powoduje zatrzymanie tłoka -np po tygodniu..., ale najgorsze co może spotkać przy gumowym tłoku, to podniesienie strzykawki i odciągniecie tłoka, a tu nagle tłok nie zatrzymuje się na końcu pompki- tylko wychodzi a zawartość wylewa się na podłogę/ ziemię!
Co do filtra... Z waty robi się tylko filtr wstępny. U mnie używano do filtru tylko papier toaletowy/ papierową chusteczka/ papierowy ręcznik itp. Wkłada się to do strzykawki i uciska tłokiem. Nie trzeba zwlżać wodą, bo sam filtrujący płyn zwilża filtr, a potem można filtr przeplukać wodą. Byłem świadkiem, jak w pierwszych latach podawano opium z łyżki. To jako filtr służyła... igła, przez którą wciągano płyn z łyżki do pompki.
Ej dziewczyno, ja też jestem hyper alergik, dlatego zawsze były wobec mnie stosowane ekstra procedury- że tak się wyrażę...
.
.
  • 1959 / 59 / 0
Nie wiem czy zauważyłeś czasem taki napis - STERILE SINGLE USE.
  • 475 / 6 / 0
Oj jo jo, ja nie wiedziałem! A tak naprawdę, to pompka i drżazga jest jak szczoteczka do zębów lub żona- nie powinno się ich pożyczać/ użyczać, a kultura też i to wymaga, że nie wytyka się ich stanu zużycia... żony, szczoteczki, czy sprzętu do iv! Nie wstyd ci?
  • 574 / 3 / 0
Wstyd to będzie jak awansujesz z ćpuna na ćpuna z hacefałem.
topic@ igły 0,7 microlance/terumo, pompki 10ml BD - zmienię zdanie jak dorwę dyszki z gumakiem.
Uwaga! Użytkownik ciezka bomba jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
Wracając do tematu filtrów strzykawkowych: przez ostatnie miesiące stosowałam Sterifilt, bardzo przyjazne i tanie filterki, ale niestety ich pory mają aż 10 mikronów. Toż niewiele większe są dziury w rzeszocie! A że zależy mi na oddzieleniu cząstek znacznie mniejszych niż drobinka kaszy pęczak, wciąż szukam w miarę tanich filtrów 0,2 lub 0,45 mikrona. Jak już ustaliliśmy i nad czym boleliśmy, Chemland zdziercą jest. Pojawiła się na szczęście znacznie tańsza oferta, z Filtrakonu (http://www.filtrowanie.com.pl/), więc co prędzej spieszę Wam o niej donieść, na pohybel farfoclom. Propozycja przesłana mi w mailu: "Do roztworów wodnych możemy zaproponować filtry z PES-u , 0,2 micron, fi 25mm. Cena: 140 zł/100 sztuk. W/w cena netto nie zawiera kosztów transportu". Dla mnie bomba, po doliczeniu VAT-u i transportu wychodzi nieco ponad dwa razy drożej od filterków Sterifilt, a pory 20x mniejsze.

Przy okazji prywatny ranking insulinówek. Na początek chciałabym przedstawić najgorsze strzykawki i igły wszech czasów, czy wręcz przed niemi ostrzec. Powiedzmy, że najlepszy sprzęt to z całą pewnością nie taki, który został wyprodukowany w zakładzie Polfy. Nigdy nie lubiłam tych dwójek z błękitnym tłoczkiem, bo "tępo" chodzą, ale prawdziwą porażką okazały się insulinówki Polfy, o takie:
http://galeriamedyczna.com.pl/userfiles ... awkabd.jpg
Używałam tego wynalazku do odświętnego ładowania w kabel brauna, a ponieważ dostawa była jeszcze nieprzetestowana, zależało mi na bardzo wolnym podaniu, abym mogła kontrolować przyjętą ilość shitu i co do kreski zdecydować, w którym momencie wyjąć strzykawkę. Niestety, te pompki to zabawka dla samobójców. Chcesz wpompować pół kreseczki - nic z tego, tłoczek działa wedle własnego widzimisię i zapoda od razu pół mililitra. Insulinówki Terumo i NeverShare to dla odmiany mistrzynie precyzji. Podobnie igły: te Polfowe są zwyczajnie tępe! Żeby w ogóle zużyć zapas insulinówek Polfy, musiałam podpiąć pod nie igiełki Terumo, bo oryginalne nadawały się co najwyżej do dłubania w zębach zamiast wykałaczki.

Sponsorem niniejszego posta był MST Continus, Romed 0,4x19 i nieszczęsna niebieska Polfa, bo innych nie mieli.
  • 840 / 26 / 0
Ja natomiast do strzelania browna uzywam strzykawek INSULINÓWEK i wyłącznie tylko takich ! Tylko tych z odczepianą igłą ... Nie tych Belgijek ze stałą igłą bo one są lipne ! Natomiast insulinowki z odczepianą igłą 0.4 to mistrzostwo świata praktycznie tylko z takiego sprzętu potrafie dobrze sobie zrobić zabieg . Natomiast zawsze używam filterka ze szlugów . Nie bede ukrywal ze nie raz na skrecie mialem juz wszystko tylko brakowalo mi filterka a walilem gdzies na klatce (nie u siebie ) to obylo sie bez niego i wszystko dobrze bylo bez zadnych problemow ale praktycznie zawsze jest ten filterek . No i nie uzywam praktycznie zadnych łyzek (pare razy zdarzylo sie ale bardzo mało ) Zawsze praktycznie gotuje material w Korku od Wódki ! Jak dla mnie najlepszy patent na to !

Pozdro Pamiętajcie Zawsze Używajcie Nowych Sprzętów ! ! !
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
najlepszy sprzęt do iv- określi to jedno słowo- sterylny. cała reszta to już wygoda i komfort. każdy ma swoje ulubione sprzety, którymi najwygodniej sie podaje. natomiast sterylnosc to warunek sine qua non i tyle.
ODPOWIEDZ
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.