Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Nie wiem czy takie super do i.m.
Co do filtra... Z waty robi się tylko filtr wstępny. U mnie używano do filtru tylko papier toaletowy/ papierową chusteczka/ papierowy ręcznik itp. Wkłada się to do strzykawki i uciska tłokiem. Nie trzeba zwlżać wodą, bo sam filtrujący płyn zwilża filtr, a potem można filtr przeplukać wodą. Byłem świadkiem, jak w pierwszych latach podawano opium z łyżki. To jako filtr służyła... igła, przez którą wciągano płyn z łyżki do pompki.
Ej dziewczyno, ja też jestem hyper alergik, dlatego zawsze były wobec mnie stosowane ekstra procedury- że tak się wyrażę...
.
.
topic@ igły 0,7 microlance/terumo, pompki 10ml BD - zmienię zdanie jak dorwę dyszki z gumakiem.
Przy okazji prywatny ranking insulinówek. Na początek chciałabym przedstawić najgorsze strzykawki i igły wszech czasów, czy wręcz przed niemi ostrzec. Powiedzmy, że najlepszy sprzęt to z całą pewnością nie taki, który został wyprodukowany w zakładzie Polfy. Nigdy nie lubiłam tych dwójek z błękitnym tłoczkiem, bo "tępo" chodzą, ale prawdziwą porażką okazały się insulinówki Polfy, o takie:
http://galeriamedyczna.com.pl/userfiles ... awkabd.jpg
Używałam tego wynalazku do odświętnego ładowania w kabel brauna, a ponieważ dostawa była jeszcze nieprzetestowana, zależało mi na bardzo wolnym podaniu, abym mogła kontrolować przyjętą ilość shitu i co do kreski zdecydować, w którym momencie wyjąć strzykawkę. Niestety, te pompki to zabawka dla samobójców. Chcesz wpompować pół kreseczki - nic z tego, tłoczek działa wedle własnego widzimisię i zapoda od razu pół mililitra. Insulinówki Terumo i NeverShare to dla odmiany mistrzynie precyzji. Podobnie igły: te Polfowe są zwyczajnie tępe! Żeby w ogóle zużyć zapas insulinówek Polfy, musiałam podpiąć pod nie igiełki Terumo, bo oryginalne nadawały się co najwyżej do dłubania w zębach zamiast wykałaczki.
Sponsorem niniejszego posta był MST Continus, Romed 0,4x19 i nieszczęsna niebieska Polfa, bo innych nie mieli.
Pozdro Pamiętajcie Zawsze Używajcie Nowych Sprzętów ! ! !
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.