- w ktorej fazie najlpiej kielkowac???
- w ktorej fazie najlepeij wysadzac na dwor???
pierwsza kwarta czyli trzecia faza bedzie 5 maja i 3 czerwca
Dobrze czy poczekac?? hmm ma to jakis wielki wplyw na roslinki???
"kobaia"
z tego kalendarza wynika ze mam kielkowac 18.04.2006 o godzinie 23:12 - 24:00??? - bo widze ze tego samego dnia o innej godzinie napisane jest no seeds ( to chyb aoznacza ze nie sadzic) a tego samego dnia tylko o te 23:12 do 24:00 mozna zaczynac??
hmm widze ze jest to kalendarz nie po polsku czy on odnosi sie takze do naszej szerokosci geograficznej??
Pozdrawiam
MASTER pisze: No własnie jak to sie ma do naszych roslin??
na trzeźwo.
MASTER pisze:- w ktorej fazie najlepeij wysadzac na dwor???
Tylko sadzilem iz nasionka lub - maly przesadzany krzaczek moze sie lepiej przyjac na dworze przy jakies tam fazie ksieżyca......hmmm ale jezeli to jakies pierdoly to dam sobi9e spokoj ;)
Znalzlem jeszce cos takiego:
"Wpływ księżyca na sadzenie.
No cóż nadszedł czas sadzenia i tu też jest fajny trick, jak niektórzy wiedzą wzrost roślin na ziemi jest uwarunkowany wieloma czynnikami m.in. fazami księżyca. Porada jest taka: sadzić w 1 i 2 fazie księżyca (czyli do pełni) najlepiej to wpływa na rośliny, wszystkie inne prace pielęgnacyjne robimy w fazie 3 i 4 (czyli po pełni do nowu). W dziale download można znaleźć program, który wyświetla na pasku zadań aktualną fazę księżyca. Natomiast w dziale kalendarz jest terminarz na sezon - kiedy co najlepiej robić wg faz księżyca (podane są terminy)."
ze strony w dziale dla poczatkujacych: http://www.cns.piwko.pl/cns/page/hodowla/outdoor.html
wiem znam to :rolleyes:
Ja po prostu jestem jakiś taki dziwny : i wierze jedynie w to co jest "namacalne". A to jakoś nie jest ;P Sfazowania księżyca.. hmm ciekawe.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.