Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1443 / 75 / 0
ponololo pisze:
wolałbym żeby też była pod wpływem, bo gdyby siedziała obok mnie na trzeźwo to miałbym takie dziwne poczucie, że ja tu przeżywam coś wspaniałego, a ona siedzi obok i się nudzi/niecierpliwi.
Kiedyś jadłem 2c-p z koleżanką. To taki wróbelek mały, 0 doświadczeń z psychodelikami, więc dałem jej dawkę progową, a że bałem się o nią, to rozpuszczając w spirolu chyba nawet pomniejszoną. Skończyło się tak, że jej w ogóle nic nie było, tylko dziwnie się czuła jak zachwycałem się strasznie-brzydką-tapetą w strasznie-tanim-hotelu, albo wzorami jakie tworzyło błoto na chodniku. Myślała, że ją wkręcam ;P
  • 3129 / 26 / 0
Hehe, szczyt biedy, 2C-P i tani hotel oraz błoto na chodniku, rozbawiłeś mnie setnie, Scone %-D
High, how are you?
  • 578 / 8 / 0
Nigdy - po co mi przewodnik, żeby bad tripa uniknąć? To dzięki nim zazwyczaj najwięcej się dowiadujemy jak już je przetrawimy. To tak, jakby przed zabiegiem dentystycznym mówić "ale jak się zacznę bać to pan przestanie, nie?". Jak ktoś się boi latać sam to IMO nie ma sensu się za to brać - chyba, że czysto rekreacyjnie, ale od tego są inne substancje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.